Sommeren kan virke som den bedste tid til at spare længden i dit hår, da vi tildels slipper for de stramme frisurer og stylede varmluftstørrede stil som vi er nødt til at bære på arbejde. Dog skal vi huske på, at både sol, luft, saltvand og klor fra svømmebassinet medvirker til at udtørre dit hår og gøre det slidt. På mange måder kan vi sige, at den måde vi behandler vores hår i sommermånederne kan sammenlignes med tortur. 

Dit hår er som alle andre dele af din krop, og behøver kærlig pleje og omtanke. Her er nogle tips for at klare sommeren uden at ende op med at skulle klippe mange centimeter når sommeren er forbi. Tag hellere en tur til frisøren i begyndelsen af sommeren, for at have et så godt udgangspunkt som muligt. 

For at beskytte dit hår og din skalp mod at blive solbrændt (dit hår beskytter den IKKE) kan du bruge kokosolie. I tillæg til at være en god antioksydant indeholder kokosolien også en naturlig solfaktor. Tilfør olien i fugtigt hår, og lad solens varme bidrage til at olien trækker ordentligt ind. 

Overdriv ikke vaskingen! Daglig vask anbefales ikke. Det lyder måske bagvendt, men når man vasker håret tit, stimuleres produktionen af olie i hovedbunden og får dit hår til at se fedt ut. I tillæg udsættes resten af håret for unødig slitage. For at undgå dette kan du bruge en god tørshampoo for at gøre hovedbunden mindre fedtet uden at udtørre dit hår. 

Saften fra en citron blandet med et par spiseskeer kokosvand er en god kur mod fedtet hovedbund. Masser blandingen godt ind i hovedbunden i nogle minutter og skyl med lunkent vand. Gentag ugentlig. 

Ved at tilføre din krop rigelig fugtighed beskytter du også dit hår. Drik nok vand i varmen, gerne flere liter om dagen. Hvis du er usikker på om du drikker nok vand kan du lægge mærke til farven på din urin. Hvis den er mørk behøver din krop mere vand. Jo dygtigere du er til at holde din krop hydreret om sommeren, desto lykkeligere bliver dit hår. 

I tillæg til god pleje og et sundt balanceret kosthold er dit gode humør noget af det bedste du kan give dit hår. Tænk glade tanker, fyld dit sind med ro og glæde.