På bryllupsdagen skal du både føle dig smuk og se fantastisk ud. At brudekjolens pris traditionelt set udgør cirka 10 % af det totale bryllupsbudget er der gode grunde til. Du gifter dig trods alt (forhåbentlig) kun en gang, og dette er på mange måder den vigtigste dag i dit liv. Mange kvinder har drømt om sin brudekjole i flere år, før de faktisk oplever at blive friet til, så forventningerne er i mange tilfælde skyhøje. Alt skal være perfekt.

At lede efter den perfekte kjole er også et meget spændende projekt. Sørg for at starte i god tid, og for at alle aftaler og tidsfrister bliver overholdt for at få kjolen færdig til tiden. Og så kan du frådse i stiler, teksturer, snit og farvetoner.
Årets trends strækker sig fra blonde-jumpsuits, via 90-ernes minimalistiske look til kongelig stil med lange slæb og capes. For mænd gælder slim-fit med teksturer som tweed eller fløjl, mønster i vest eller jakke, og andet som vi også kan se på den røde løber. Der er meget at vælge imellem, så vær tålmodig med dig selv, og husk at nyde processen!

Mindst ni uger før den store dag burde du være klar til at tage din udvalgte kjole med til skrædderen, for at den skal kunne tilpasses perfekt til din krop. Til denne session skal du huske at bære tøj som du nemt kan tage af og på efterhånden som kjolen skal tilpasses. Det er også meget vigtigt, at du allerede nu har den rigtige slags undertøj for at fremhæve dine kurver sådan som du vil have det til brylluppet. Det ville være uheldigt, hvis kjolen for eksempel blev syet til en lavere barm, end den du vil vise på den store dag.
Denne første prøve-session tager normalt cirka en time. Efterhånden som kjolen tilpasses vil prøvningerne gå hurtigere, da kjolen vil nærme sig det perfekte snit. Mange taber sig i tiden før brylluppet, men jo nærmere du er din idealvægt ved denne første prøvning, desto bedre er det.

Ved den anden prøvning skal det undersøges, om forandringerne der blev aftalt ved den første prøvning er blevet gjort. Kjolen burde nu være meget tæt på det perfekte snit. Du skal føle dig veltilpas i kjolen, og værdsætte hvordan den fremhæver alle kurverne i din krop. Hvis du ikke føler dig komfortabel med at bevæge dig i din nye kjole, betyder det, at noget ikke er som det skal være. Det er almindeligt at bruden også bestiller test af makeup og hår til samme tidspunkt som den anden prøvning, for at kunne se nøjagtig hvordan de vil se ud til brylluppet.
Vær klar over at processen med at tilpasse din kjole vil tage tid. Vær forberedt på at skulle vente, og glem ikke at tage udgifterne for tilpasningen med i dit budget. Tre prøvninger er det normale, men hvis du vil have gjort større ændringer kan det blive flere. Til hver prøvning er det vigtigt at du medbringer alt fra undertøj og sko til tilbehør for at kunne se helheden. Skrædderne er professionelle og de er der for at hjælpe dig, så stil konstruktive spørgsmål og kom med tilbagemeldinger undervejs i processen. Lav gerne din egen checkliste for at forsikre dig om at de aftalte ændringer bliver gjort.

Når din kjole omsider er perfekt er det smart at begynde at planlægge hvordan du skal tage vare på den efter brylluppet. Hvis du og din mand skal afsted på bryllupsrejse direkte efter brylluppet kan du aftale med en ven eller slægtning. Kjolen kan renses og der findes forskellige behandlinger og opbevaringsmuligheder for at sørge for at din kjole er ligeså smuk for fremtidige generationer.