artikler

 

Make-up

Make-up er det grundlæggende. Mascara, hudcremer og øjenskygger vil alle bringe din skønhed frem i lyset, så længe du ikke overdriver. Gør det rigtigt: Jo lettere sminke, desto mere naturlig skønhed.

Om hår

At fjerne uønsket hårvækst er vel ingens favoritsyssel, men du er nødt til at have det som en del af din rutine. Om du barberer, bruger voks, eller tager laserbehandling afhænger af dine behov. Husk at der også findes laserbehandlinger som du selv kan udføre hjemme, så du kan undgå de dyre salonbehandlinger.

En sund og attraktiv hårmanke er altid tiltrækkende. At kvinder tit har stærkere hår end mænd er måske biologisk betinget, eller så er det fordi vi traditionelt har været dygtigere til at tage vare på vores hår. Sæt dig grundigt ind i hvilken hårtype du har, og vælg produkter derefter.

smykker

Når det gælder tilbehør er det en god idé at huske, at det er lige det, det er: Tilbehør. Et flot smykke eller en iøjnefallende clutch er til for at sætte prikken over i’et, ikke for at definere din skønhed.

duft

Din egen personlige duft. Det kan være svært at finde parfumen, der virkelig understreger din personlighed og dit udtryk. Undgå parfumer, der har et for kraftigt af en enkelt duft (som kokos eller en bestemt blomst), da dette giver et barnligt indtryk. Test mange forskellige dufte, til du finder en, der både udfylder dit image og understreget et point. 

løsninger

Gør det selv-løsninger. Selv om der findes mange gode tips der gør det nemmere for forbrugeren at selv lave sine skønhedsprodukter eller udføre ehandlinger, så vær forsigtig. Du vil helst undgå at komme til at bruge ingredienser, der er skadelige eller som du er allergisk mod.

Din brudekjole

På bryllupsdagen skal du både føle dig smuk og se fantastisk ud. At brudekjolens pris traditionelt set udgør cirka 10 % af det totale bryllupsbudget er der gode grunde til. Du gifter dig trods alt (forhåbentlig) kun en gang, og dette er på mange måder den vigtigste dag i dit liv. Mange kvinder har drømt om sin brudekjole i flere år, før de faktisk oplever at blive friet til, så forventningerne er i mange tilfælde skyhøje. Alt skal være perfekt. ..

At lede efter den perfekte kjole er også et meget spændende projekt. Sørg for at starte i god tid, og for at alle aftaler og tidsfrister bliver overholdt for at få kjolen færdig til tiden. Og så kan du frådse i stiler, teksturer, snit og farvetoner. 

Årets trends strækker sig fra blonde-jumpsuits, via 90-ernes minimalistiske look til kongelig stil med lange slæb og capes. For mænd gælder slim-fit med teksturer som tweed eller fløjl, mønster i vest eller jakke, og andet som vi også kan se på den røde løber. Der er meget at vælge imellem, så vær tålmodig med dig selv, og husk at nyde processen! 

 

Mindst ni uger før den store dag burde du være klar til at tage din udvalgte kjole med til skrædderen, for at den skal kunne tilpasses perfekt til din krop. Til denne session skal du huske at bære tøj som du nemt kan tage af og på efterhånden som kjolen skal tilpasses. Det er også meget vigtigt, at du allerede nu har den rigtige slags undertøj for at fremhæve dine kurver sådan som du vil have det til brylluppet. Det ville være uheldigt, hvis kjolen for eksempel blev syet til en lavere barm, end den du vil vise på den store dag.
Denne første prøve-session tager normalt cirka en time. Efterhånden som kjolen tilpasses vil prøvningerne gå hurtigere, da kjolen vil nærme sig det perfekte snit. Mange taber sig i tiden før brylluppet, men jo nærmere du er din idealvægt ved denne første prøvning, desto bedre er det. 

 

Ved den anden prøvning skal det undersøges, om forandringerne der blev aftalt ved den første prøvning er blevet gjort. Kjolen burde nu være meget tæt på det perfekte snit. Du skal føle dig veltilpas i kjolen, og værdsætte hvordan den fremhæver alle kurverne i din krop. Hvis du ikke føler dig komfortabel med at bevæge dig i din nye kjole, betyder det, at noget ikke er som det skal være. Det er almindeligt at bruden også bestiller test af makeup og hår til samme tidspunkt som den anden prøvning, for at kunne se nøjagtig hvordan de vil se ud til brylluppet. 

Vær klar over at processen med at tilpasse din kjole vil tage tid. Vær forberedt på at skulle vente, og glem ikke at tage udgifterne for tilpasningen med i dit budget. Tre prøvninger er det normale, men hvis du vil have gjort større ændringer kan det blive flere. Til hver prøvning er det vigtigt at du medbringer alt fra undertøj og sko til tilbehør for at kunne se helheden. Skrædderne er professionelle og de er der for at hjælpe dig, så stil konstruktive spørgsmål og kom med tilbagemeldinger undervejs i processen. Lav gerne din egen checkliste for at forsikre dig om at de aftalte ændringer bliver gjort. 

 

Når din kjole omsider er perfekt er det smart at begynde at planlægge hvordan du skal tage vare på den efter brylluppet. Hvis du og din mand skal afsted på bryllupsrejse direkte efter brylluppet kan du aftale med en ven eller slægtning. Kjolen kan renses og der findes forskellige behandlinger og opbevaringsmuligheder for at sørge for at din kjole er ligeså smuk for fremtidige generationer.

Beskyt dit hår i sommersolen

Sommeren kan virke som den bedste tid til at spare længden i dit hår, da vi tildels slipper for de stramme frisurer og stylede varmluftstørrede stil som vi er nødt til at bære på arbejde. Dog skal vi huske på, at både sol, luft, saltvand og klor fra svømmebassinet medvirker til at udtørre dit hår og gøre det slidt. På mange måder kan vi sige, at den måde vi behandler vores hår i sommermånederne kan sammenlignes med tortur.

Dit hår er som alle andre dele af din krop, og behøver kærlig pleje og omtanke. Her er nogle tips for at klare sommeren uden at ende op med at skulle klippe mange centimeter når sommeren er forbi. Tag hellere en tur til frisøren i begyndelsen af sommeren, for at have et så godt udgangspunkt som muligt. 

For at beskytte dit hår og din skalp mod at blive solbrændt (dit hår beskytter den IKKE) kan du bruge kokosolie. I tillæg til at være en god antioksydant indeholder kokosolien også en naturlig solfaktor. Tilfør olien i fugtigt hår, og lad solens varme bidrage til at olien trækker ordentligt ind. 

Overdriv ikke vaskingen! Daglig vask anbefales ikke. Det lyder måske bagvendt, men når man vasker håret tit, stimuleres produktionen af olie i hovedbunden og får dit hår til at se fedt ut. I tillæg udsættes resten af håret for unødig slitage. For at undgå dette kan du bruge en god tørshampoo for at gøre hovedbunden mindre fedtet uden at udtørre dit hår. 

Saften fra en citron blandet med et par spiseskeer kokosvand er en god kur mod fedtet hovedbund. Masser blandingen godt ind i hovedbunden i nogle minutter og skyl med lunkent vand. Gentag ugentlig. 

Ved at tilføre din krop rigelig fugtighed beskytter du også dit hår. Drik nok vand i varmen, gerne flere liter om dagen. Hvis du er usikker på om du drikker nok vand kan du lægge mærke til farven på din urin. Hvis den er mørk behøver din krop mere vand. Jo dygtigere du er til at holde din krop hydreret om sommeren, desto lykkeligere bliver dit hår. 

I tillæg til god pleje og et sundt balanceret kosthold er dit gode humør noget af det bedste du kan give dit hår. Tænk glade tanker, fyld dit sind med ro og glæde.

Øjnene er sjælens spejl – og de genspejler også dit image

Nu da mange af os sidder hjemme i forbindelse med coronarestriktionerne kan det være en god tid til at eksperimentere med DIY-skønhedstips! Brug tiden til at eksperimentere med de seneste skønhedstrender. Det vil give dig noget at tænke på, og lidt makeup kan også tilføre dagen et anstrøg af normalitet. En videre fordel er, at når vi alle sammen slipper ut i det fri igen, så mæstrer du allerede alle de seneste looks. Gør karantænen til en vind-vind-situation for dit image! Her er fire forskellige stiler, som du kan teste:

Glitter: Begynd med at dække øjenlåget med en neutral øjenskygge. Brug derefter din favorit flydende eyeliner for at give dine øjenlåg “vinger”. Når du er tilfreds med vingeeffekten, er der tid for glitter. Benyt fingrene eller en en lille børste. Start med glitterbasen og påfør derefter glitter fra eyelineren og halvvejs op på øjenlåget. Pres glitteret fast så det holder længe. Mængden glitter afgør du selv. 

Regnbue-øjenskygge: Med denne stil er mulighederne uendelige! Begynd med hvilken som helst farve og byg effekten op efterhånden som du arbejder med look’en. Du kan vælge om du vil holde dig til nogle få farver der nemt går i hverandre, eller om du vil udfolde dig med hele paletten! Når du har påført alle farverne går du over det hele med en q-tip eller en børste for at blende farverne godt i hverandre og undgå skarpe overgange. Husk at her gør det ingenting hvis strøgene ikke er perfekte; farverne SKAL overlappe hinanden. 

En anden munter variant er at holde farverne på selve øjenlåget diskret og minimalistisk, men så laver du en fed streg i en kraftig farve under den nedre vippekant som kontrast. Spar ikke på krudtet; her er det vibrerende grønt, lilla, blåt, eller en anden favoritfarve der gælder. 

Mismatch farven! Ved at bruge forskellig farve på hvert af øjenlågene laver du en spændende effekt. Brug farver fra den samme palette for at tekstur og holdbarhed skal være ens på begge øjne, men vælg to mærkbart forskellige kulører. Vælg enten to kulører der udfylder hinanden, eller to, der virkelig fremhæver kontrasten. 

Et sidste tip: Når du nu alligevel ikke møder så mange mennesker kan det være en god tid at lade dine øjenbryn vokse ud. Trenden går mod tykkere øjenbryn, så tilfør dine bryn næring i form af en øjenbrynsolie for at stimulere væksten.

Etisk shopping

Begrebet er måske velkendt, men hvad indebærer det egentlig? Efterspørgslen efter tilgængelig og billig mode har ført til masseproduktion af tøj i syntetiske materialer og med tildels giftige tilsætnings- og farvestoffer. Udslip af gasser og kemikalier under fremstillingen er en stor forureningskilde, og i tillæg kommer det, at tøj fremstillet af olie og petroleum ikke brydes ned i naturen. I stedenfor samles det bare op i enorme mængder og vil i sidste ende forurene jorden og grundvandet.

Således er det vores ansvar at blive mere bevidste på, hvad det er vi køber, for at mindske klimaudslippene. Mange af os er opvokset med at shoppe modetøj hos de store kæder, men flere og flere blandt de yngste generationer er opmerksomme på problemstillingen og vil hellere handle sit tøj i genbrugsbutikker og/eller undgå kunstige fibre. Tal fra USA viser at så mane som 62 % fra generation Z (født efter 1995) foretrækker at vælge bærekraftige alternativer når de køber sit tøj. 

Hvordan reagerer modeindustrien på det ændrede fokus? Flere af de store kæder gør nu en indsats for at mindske udslippene og miljøaftrykket ved produktionen af deres varer, og der eksperimenteres også med genbrug af materialer. Men vejen at gå er lang. Selv med de forandringer der er gjort til nu, står modeindustrien for 50 % af alle klimagasudslip på kloden. Forskning indikerer at disse tal vil fortsætte at stige et stykke tid endnu, da efterspørgslen efter billig mode stadig øger. 

Det meste af det billige tøj der produceres er ikke lavet for at være holdbart, og vil efter kort tid ende op som skrald. I USA antager man at der hvert år smides 40 kilo tekstiler væk – per indbygger. De skiftende moder er ikke uden skyld; når mennesker føler et stadigt behov for at følge den seneste trend og jævnligt udskifte sin garderobe, er det normalt at et beklædningsstykke ikke bruges mere end maksimalt ti gange, inden det smides væk.  

En amerikansk undersøgelse viser at modeindustrien producerede dobbelt så meget tøj i perioden 2000-2015 som de gjorde i de foregående 15 år, og at gennemsnitsamerikaneren i samme periode købte 60 % mere end i 1985-2000. 

Næsten alt vores tøj indeholder en lille andel syntetiske fibre, som spandex, akryl, polyester og nylon. Uden disse meget fleksible syntetfibre ville tøjet ikke sidde lige så godt på kroppen; tænk bare på beklædningsstykker som tights og undertøj. Disse petroleumsbaserede fibre brydes en lille smule op hver gang de vaskes, og afgiver mikroplastik der forurener vores elve og vandveje. Når vi så også husker den mængde kemikalier der under produktionen skylles ud i naturen, er det ikke så underligt, at naturvernforbundet kalder modeindustrien for “fremstilling af giftigt affald”. 

Vi er blevet meget opmærksomme på hvad vi spiser og på at vi ikke skal bruge unødig emballage og engangsbestik. Er det ikke også på tide at vi tænker over hvad vi har på kroppen?

"Proin eget tortor risus. Curabitur aliquet quam id posuere blandit. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Nulla quis lorem ut libero feugiat."

"Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Donec sollicitudin molestie malesuada."

"Proin eget tortor risus. Curabitur aliquet quam id posuere blandit. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Nulla quis lorem ut libero feugiat."

"Proin eget tortor risus. Curabitur aliquet quam id posuere blandit. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Nulla quis lorem ut libero feugiat."