High end på budget

Sådan redigerer jeg billeder

Jeg tænker meget over, hvordan jeg redigerer mine billeder og hvordan min Instagram-feed fremstår. Der har været et par stykker som har rost den på det seneste og som har spurgt til, hvordan jeg gør, så det kommer her.

Jeg vil først og fremmest gøre det meget klart, at jeg aldrig redigerer selve mig. Jeg fjerner ikke noget, jeg glatter ikke min hud ud og jeg fremhæver ikke noget. Det eneste jeg redigerer er eksponering, lys, filter og overall fremtoning på billederne, så de passer farvemæssigt til mit tema. Jeg går virkelig ikke ind for, at man redigerer sig selv om, fordi jeg vil også gerne have, at hvis folk møder mig, at de ser den samme person, som er på billederne.

Nå, men nok rant omkring det. Eller jeg synes hvertfald bare, at det er en ærgerlig tendens. Jeg hørte en sige “nå ja, men altså, hvem redigerer ikke sig selv på billeder, come on?!” og jeg sad der med hånden i vejret og tænkte, “Øhm, det gør jeg ikke?” Om bumsen forsvinder med makeup eller farven i filtereret mindsker den er selvfølgelig en mulighed, men om man så kan se mine strækmærker på strandbilledet eller min flade brystkasse, så må det være sådan.

Jeg bruger flere forskellige programmer til mine billeder, alt efter, hvad jeg skal have ud af dem. Oftest bruger jeg den app, der hedder “PS Express”, som er virkelig god til filtre, lys og beskæring. Har jeg brug for lyseffekter eller ekstra lag på billederne, så er jeg begyndt at bruge “Pics Art”.

Jeg tænker meget æstetisk og jeg bruger min Instagramfeed som en måde at udtrykke min kreative side. Derfor er billederne nok mere polerede og der er ikke rigtig noget uden makeup eller uden filter, men hey. Jeg gør opmærksom på det og jeg tager tit videoer til stories, hvor hverken har sat håret eller har makeup på. Jeg tror, at det handler meget om at finde en balancegang mellem øjebliksbillederne og virkeligheden. Det er også derfor, at jeg bruger bloggen, fordi den giver et ærligt indblik ind i det hele. Men derfor er min instagramfeed jo stadig også en forlængelse af mig. Det er jo sådan, jeg går klædt og det er en del af den måde, som jeg også er på. Så jeg ser det ikke som om, at jeg kun vil være perfekt, men man indeholder jo mange forskellige sider.

Herunder viser jeg, hvordan billederne ser ud inden og efter. Hvad jeg gør og hvad tanken bag det er. Jeg blev anbefalet en app, som gør det lettere at overskue ens feed og få en rød tråd. Jeg bruger den der hedder UNUM. Derinde kan jeg se, hvordan min feed kan komme til at se ud, så jeg smider billederne ind i den, rykker rundt og så poster jeg, når jeg er tilfreds. Den har hjulpet min meget, når det kommer til at få overblik. Det er altså svært at vide, hvordan det kommer til at se ud, når man bare poster. Nogle kan det bare, men det kan jeg ikke.

Så PS Express, Pics Art og UNUM er de tre apps, som jeg bruger.

 

Billedet før:

 

Billedet i PS Express:

Herinde har jeg et fast redigeringsfilter, som jeg har costummade og som jeg bruger hver gang. Det hedder “hej”, fordi så opfindsom er jeg. Den eneste forskel er bare styrken på filteret. Jeg har valgt et meget lyst tema, som går igen. Men det fordi, at jeg synes, at det er rart for øjnene at kigge på og så kan jeg godt lide den der Fashion-vibe – man må godt se, at der er filter på.

 

 

Billedet i Pics Art:

Herinde har jeg allerede sat filter på fra PS Express og så går jeg videre. Der er nogle andre funktioner herinde, som f.eks lysindfald og overlays, som jeg synes er ret fede. Den er stadig en ny app for mit vedkommende, så jeg skal lige lære indholdet at kende.

 

Det færdige billede ville typisk ende sådan her:

 

Herefter kaster jeg det færdige billede ind i UNUM, så jeg kan se, hvornår det skal postes:

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

High end på budget