Interview: Vintagevidunderlige Ditte Jochumsen...

Et styks ny nej-fase – nok mest nej tak til mænd.

Jeg føler at jeg har ramt en ny fase af nej. Den fase som de fleste børn går igennem, når de er omkring de der tre år og lidt frem. Tiden hvor nej bare er det bedste ord til alting – også selvom de måske mener ja, så er nej bare et bedre ord.

Jeg har ikke altid været ret god til at bruge ordet nej og derfor har jeg også fundet mig selv i situationer, hvor jeg egentlig ikke ville have været, men jeg turde ikke sige noget. Især når det kom til kærester og forhold. Gud, hvor har jeg fundet mig i meget af angsten for at sige fra. Jeg har tit følelsen af, at hvis jeg så siger nej, så skal jeg også komme med en lang forklaring, så den anden part virkelig forstår, hvor jeg kommer fra og virkelig kan forstå det nej, som kommer fra mine læber. Det behøver jeg jo sådan set ikke og de behøver jo heller ikke en forklaring på samme længde som en musical, der bare blive ved i evigheder og uden pauser. Jeg har flere gange fået fortalt, at det er okay, at sige fra og sige nej, men jeg har godt kunne mærke uroen i maven og frygten for, om folk så kunne lide mig efterfølgende eller invitere mig til noget en anden gang.

Når jeg snakker om denne her nej-fase, så omhandler den nok mest af alt mændene. Det er ikke fordi, at jeg er blevet en bitter mandehadende feminist, som ellers tit er fordommen. Nej, det handler mere om, at jeg for første gang i mit liv tør sige nej og virkelig tør mærke efter nede i maven. Jeg har haft kærester udelukkende, fordi at jeg gerne ville reddes eller være en del af klubben “os med kærester”, men det virkede bare slet ikke så godt og det gjorde det ikke godt. Jeg er også nået dertil, hvor at jeg er okay omkring at gå lang tid uden at have sex, at være “frigid”, “reserveret” eller “kostbar” for bare at nævne et par labels, som er smidt i min retning over det seneste stykke tid. Jeg gider bare ikke mere dårlig sex. Jeg gider bare ikke ligge der, fordi der var en anden, som havde et behov og det ikke var rart for mig. Jeg ved nu, at jeg ikke er helt død indvendig, men der skal bare mere til end at se pæn ud. Jeg gider kun at gøre noget ved det, hvis jeg virkelig føler suget ned i maven og den der tiltrækning, som gør at man bare må have hinanden. Jeg har ikke behov for at finde den store kærlighed lige nu, fordi jeg har så travlt med at finde mig selv og min retning. Jeg kan godt lide der, hvor jeg er nu og der hvor jeg føler, at jeg er på vej hen. Da jeg blev single igen for 1 1/2 år siden, der var jeg i panik over, hvor længe der ville gå, før den næste mand kom og snappede mig op. Jeg kunne ikke rigtig overskue at være alene, fordi jeg syntes, at det var forkert på en eller anden måde. Jeg var helt i panik over det, men nu prøver jeg virkelig at nyde, der hvor jeg er og nyde den der singletid, som giver en masse frihed og en masse kærlighed til nogle andre ting. Ærligt, så føler jeg ikke, at jeg mangler noget lige på nuværende. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at den der følelse af panik ikke stadig rammer en sjælden gang imellem.

Jeg tror, at jeg sagde nej en million gange sidst, at jeg var i byen med en veninde. Vi nåede kun lige ind, før vi allerede takkede pænt nej til den første drink. Handlen lød således, at hvis vi gav ham et kys på kinden, så kunne vi få en G&T. Vi takkede pænt nej og tog hinanden i hænderne for at ramme dansegulvet. Han stod lidt og sagde helt forvirret “jamen, kan i ikke godt lide G&T?”, vi smilede, sagde jo, men at vi bare hellere ville danse. Vi var ikke taget afsted for at sidde ned ved et bord og snakke, fordi tit (ikke altid) så er den drink ikke bare en drink. Det er en byttehandel – mit selskab for dit alkohol. Jeg har altid takket nej til drinks i byen, fordi personligt kommer jeg ikke for at drikke. Jeg er der udelukkende for at danse og jeg har drukket det, som jeg gerne ville hjemmefra. Skal jeg virkelig have en cocktail, så skal det også være i mere rolige omgivelser. Jeg kan indeholde så lidt alkohol, så det skal virkelig nydes. Aftenen bestod af flere dudebros fra samme gruppe, som efterhånden havde det som en udfordring, at en eller anden skulle kunne give os noget, så vi ville sidde hos dem eller en af dem kunne hovere over det. Det handler ikke om, at vi er snobbede eller reserverede. Vi vil bare gerne have lov til at danse og være i hinandens selskab. Vi dressede op som to taget ud fra Sex & the City for vores egen skyld. Vi har de her aftener en sjælden gang imellem. Det er et ritual at lave god mad, gode cocktails og høre alle vores mange sange, som er på vores fælles playliste. Vi er der for hinanden.

Generelt tror jeg bare at denne her nej-fase er blevet både sjov og nødvendig for mig. Jeg hygger mig ved at se de mænd, som bare ikke kan tage et nej. Dem der står og stirrer på en, som om at man har fornærmet ham og hele hans liv. Det giver jo ingen mening? Jeg griner lidt indvendigt, når den der virkelig cocksure type bare ikke får den i land. Jeg hygger mig langt mere med det – også selvom at jeg synes, at han måske er lidt attraktiv. Jeg kan godt lide, at jeg rent faktisk har en følelse af medbestemmelse, som jeg ikke har turde have før. Havde jeg været 16-18 år, så havde jeg nok kysset ham på kinden og fået en G&T ud af det, fordi at jeg ville være så ellevild med en eller anden form for opmærksomhed fra det andet køn. Jeg har virkelig haft en følelse af, at deres opmærksomhed betød mere end mit eget værd. Jeg har bare fundet ud af, at mange af de ting, som jeg førhen har gjort mere eller mindre ubevidst for dem. Det gør jeg nu for mig selv. Jeg gør mig lækker for min skyld, fordi jeg kan lide det. Jeg danser til Moves Like Jagger for min egen skyld. Jeg lægger billeder op i lingeri og i pinup-stil, fordi jeg elsker det.

Jeg kan bare lige pludselig mærke mig selv mere og mere. Jeg kan mærke, hvornår at jeg har lyst til at sige ja og hvornår, at jeg har lyst til at sige nej. Det er stadig noget, som jeg udvikler mig med, men al den tid, hvor jeg har solgt mig selv for at blive “elsket” af en mand, for så ikke helt at få det alligevel. Nej tak, jeg er her også. Jeg vil også gerne nyde sex for min egen skyld, nyde et forhold for min skyld og nyde at være sexet for min egen skyld. Det er helt befriende at have det sådan.

Hurra for min nye og mere voksne nej-fase! Louise 22 going 23  3 years.

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Interview: Vintagevidunderlige Ditte Jochumsen...