Cupcakes, champagne & pæoner...

Interview: Selvudviklings- og beautynørd Nelle Noell…

Jeg har i denne omgang fået lov  til at snakke lidt med skribent, blogger og makeupartist Nelle Noell. Hun er en travl Boss Lady med mange spændende ting i ilden. Der skrives flittigt på Nellenoell.dk Hun har lavet rigtig mange spændende ting på hendes kun 30 år. Karrieren startede hos MAC Cosmetics og har senere udviklet sig til meget mere end bare det. Der er stor fokus på holistisk skønhed, som er noget der er kommet løbende. Det er enormt spændende at følge med i dette univers. Personligt er jeg jo selv meget passioneret omkring makeup og skønhed, men det har også en tendens til at tage lidt overhånd. Derfor har jeg snakket lidt med Nelle Noell omkring makeup og hvordan det bliver præsenteret på SoMe i dag. Der kan jo være både fordele og ulemper ved det. Instagram er kommet rigtig meget ind i billedet med tutorials i lange baner, men hvor går grænsen fra det perfekte til virkeligheden? Og kender vi grænsen?

Lidt af svaret fås her, men ellers er der også et skønt link til en dejlig podcast fra Urtekusserne, hvor Nelle går endnu dybere ind i snakken om instakultur. Enjoy!

Hvordan opstod din passion for makeup?

Allerede som ung teenager da jeg led af akne.

Hvilke oplevelser har det ført mig sig at være i makeupbranchen? Og hvad tager du med dig videre hver gang?

At alle mennesker har en helt specifik måde, de ser sig selv og sit eget spejlbillede på. Hvorfor det sjældent handler om at ”makeuppe”, men at finde ud af hvad der gør, at den enkelte føler sig smuk.

Har du nogle tidlige minder eller oplevelser, som du kan huske har været med til at lægge ruten for beautyuniverset? Eller har du altid vidst at det var det du ville?

Det har altid været en passion at skabe og være kreativ. Hvilket jeg stadig elsker og nørder det som både hobby og arbejde. Har arbejdet inden for skønhed i 10 år nu. Det er dog ikke det, der de sidste år har været mit primære fokus, hvilket man også kan læse på min blog og instagram. Det er langt mere vigtigt for mig at skabe en holistisk sundhed og have fokus på hele kroppen fremfor kun makeup.

Kan man blive for opslugt af nye tendenser og produkter, at man glemmer lidt om man selv passer ind i den trend og bare følger strømmen? Hvor hører du selv henne, hvad er dit go to look til hverdag?

Ja, det tror jeg mange unge kan have svært ved. Især den store bryn tendens der har været de sidste år har skabt en del fejlfortolkninger inden for bryn. Selv går jeg 100% efter, hvad jeg har lyst til at have på. Nogen dage intet og andre dage meget. Fokuserer meget lidt på tendenser, mere på kreativitet og hvad jeg har lyst til at udtrykke.

Synes du at det er et problem at der nogle gange er disse lettere urealistiske opfattelser af, hvad især Instagram tutorials kan i forhold til, hvordan makeup i ”virkeligheden” er? (Tænker mest på at den foundation etc som ses så dækkende på instagram måske ikke ville klare sig i dagslysets klare skær, fordi det ville være ”for meget”. Og at de har gode lamper osv. Osv)

Ja. Mange tror at de kan gøre det ligeså ”godt” som på IG og det er der ingen der kan. Både videoer og IG billeder er redigerede og været igennem alverdens filtre, før de kommer online. Det er derfor fuldstændig umuligt at genskabe, da det perfekte ikke findes. Man skal se SOME som inspiration og ikke et mål.

Er vi gode nok til at gøre opmærksom på dette skel?

Ja og nej. Det afhænger helt af hvilken aldersgruppe man taler til. De yngre har helt klart flere udfordringer og der mener jeg, at det er de unges forældre, der må gribe ind.

Mener du at det er blevet for meget med filtre, vinkler, makeup og perfektionismen omkring sociale medier eller hvor er balancegangen? Er det okay at udvælge det bedste hele tiden?

Igen mener jeg, at man skal tage de sociale medier for hvad de er. Det er et visuelt indblik i det, den enkelte ønsker at vise verden – intet andet. Jeg synes det er okay at redigere billeder for at forskønne, så længe man ikke decideret redigerer form og figur. Har talt om netop dette emne på vores podcast: Urtekusserne – Podcastet er lige her. Her går jeg dybere ind i emnet og hvor meget jeg selv redigerer mine billeder på de sociale medier.

Oplever du selv at det er svært at skelne? Eller tror du at det bliver sværere for de kommende generationer at skelne mellem virkelighed og det ”perfekte” udpluk, fordi de er vokset mere op i det? Og kan man gøre noget, tror du?

 Ja, det er klart svært at skelne og det bliver nok sværere. Til gengæld ser jeg, at der er ved at komme et modspil til den polerede instagram verden, som jeg håber kan bidrage til et mere realistisk indtryk.


Følg mere med hos Nelle Noell lige her
Facebook // Instagram // Blog

   

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cupcakes, champagne & pæoner...