Derfor investerer jeg i mit hår og tager til frisøren.

Er vintagetøj ikke bare gammelt kluns?

58d9f0201f30feaf53398f91a1c89902

Svaret et nej.

Jeg kunne jo vælge at lukke indlægget der, men det ville måske være lidt kedeligt. Nej, jeg mener virkelig ikke, at vintagetøj bare er gammelt kluns, som vi kalder noget andet for at få det til at lyde finere. Vintagetøj er vores historie, som vi har liggende fra tidligere generationer og tider, som vi pludselig kan genskabe. Det er med til at give os et indblik i, hvordan tiden har været før os og hvordan man har været klædt på til forskellige lejligheder.

Der er også en helt anden respekt overfor tøjet, fordi de mennesker, som køber vintagetøj virkelig sætter pris på det og det bliver taget hånd om. Jeg har selv fået en lille samling efterhånden og jeg har en helt anden attitude og holdning, når jeg er iklædt det. Det er spændende, hvis man har fået historien om tøjet med og hvis ikke, så kan man selv drømme sig væk i, hvad tøjet muligvis er blevet brugt til gennem tiden og hvem kvinden har været. Det er utroligt, hvor mange skatte som stadig er velbevarede nok til at kunne blive brugt i dag. Tøj fra 1920’erne, som snart er 100 år gammelt og som stadig kan benyttes den dag i dag. Det var en helt anden kultur omkring tøj dengang, fordi selvom der blev kreeret sager i ny og næ, så havde man ikke bare et helt skab fyldt med ting. Man havde kjolerne på mange gange og de blev lavet særligt til en eller den lejlighed, som man skulle til.

Da jeg var til vintagemesse i Vega afholdte FN92 et modeshow med udgangspunkt i Funnyface. Jeg var virkelig rørt, mens jeg stod og kiggede på smukt outfit efter smukt outfit. Der findes også meget smukt tøj i dag og jeg køber også nyt tøj. Men vi lever meget i en køb og smid væk-kultur, hvilket er ærgerligt. Jeg gør det selv med de billige ting, som jeg købte i H&M eller andetsteds. Men de gange, hvor jeg har investeret i noget vintage, så giver det mig en helt anden følelse af respekt for tøjet. Jeg kunne ikke bare finde på at kaste det ud til siden eller være ligeglad med det. Det får en helt særlig affektionsværdi og det er et stykke historie, som man skal passe på. Jeg er vild med 1950’erne og 1960’ernes mode og ville gerne have levet i den tid rent stilmæssigt. For lad os være ærlige, så kan man ikke romanticere selve tiden og kvindesynet. Men vintagemode giver en lille portal ind til den tid. Jeg har fået anskaffet mig et par vintagekjoler med tiden fra netop de årtier. Så jeg kan genskabe tiden i dag.

Man kan gøre utrolig mange fund, hvis man tager sig tid til at se efter det. Det behøver jo ikke altid at være fra et særligt årti, men secondhand er også en mulighed. Det giver også muligheden for at finde noget helt unikt, som man kan sætte sit eget præg på. Man får noget, som ingen andre har og det skal man ikke kimse af.

1960’er kjole
my-white-christmas-moment-60s-dress2

Candystripe 1950s dress

2018-03-01-15-24-34

Beige 1950s brocade dress

2018-04-08-19-58-24

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor investerer jeg i mit hår og tager til frisøren.