Carré Jewellery - The Twist...

Derfor investerer jeg i mit hår og tager til frisøren.

funny-hair-ecards

Jeg har altid været typen, som har gået til frisøren i stedet for at farve selv.

Jeg er vokset op med en mor, som har levet efter samme filosofi og det er i den grad smittet af på mig. Der var dog et par år, hvor min mor mente, at hun selv ville klippe mig. Efter at hun i sjovhedens tegn ville lade som om, at hun tog en stor lok hår for at klippe den af – og rent faktisk kom til at klippe den af. Så var det altså en fast ting, at jeg fik klippet mit hår af en professionel.

Det er svært at finde en god frisør, som virkelig forstår en. Jeg har heldigvis altid været ret heldig og jeg holder i den grad fast i dem jeg finder. Der var dog lige i mine teenageår, hvor jeg gerne ville have farvet håret rødt som forsangerinden fra Paramore. Min egen frisør var på barsel over en længere periode og vi havde fundet en anden. Jeg kom ud med hår der var orange/rødt som en traffikkegle og klippet i en page, så det mest af alt lignede en luderparyk, som hun ovenikøbet havde valgt at creppe, for lige at vise de fine effekter af det. Jeg var så vred og jeg tudede hele vejen hjem. Jeg burde jo have sagt noget på dagen, men jeg tror, at jeg var i chok. Jeg gik jo efter en dyb, mørkere rød tone. Dagen efter fik vi fikset det.

Da jeg så flyttede til Odense, så blev turen lige lovlig lang, hvis jeg skulle ned til min faste frisør. Så jeg ledte med lys og lygte. Jeg fandt ved en tilfældighed en rigtig dygtig en af slagsen og jeg tager stadig til Odense hver anden måned for at fikse bunden.

Jeg har hørt så mange skrækhistorier om folk, som selv har kastet sig ud i at farve, hvor det endte med at blive gult eller grønligt. I de sidste mange år har jeg fået farvet mit hår lyst og afblegning forstår jeg slet ikke, hvordan folk tør gøre det selv. Der er da nogle, som har styr nok på det, men i min verden er der en grund til at frisørerne har taget en uddannelse for at arbejde med alt det kemi og numre. Ja, der kan også ske ting hos de uddannede. Det ved jeg godt selv, men jeg sætter altid penge af alligevel. Jeg får farvet min bund ca. hver anden måned og hver fjerde måned er det klip og bund på samme tid. I min optik så kan man have det smukkeste tøj på, men det mister lidt gnisten, hvis håret ikke er up to date. Bare det at få fikset spidserne engang imellem. Jeg synes virkelig at en frisør har noget magi, som man ikke kan ordne selv. Samtidig skal man også huske på, at selv de har begrænsninger og ikke alt kan lade sig gøre. Jeg ville aldrig turde at tage det i egen hånd, fordi tænk hvis det gik galt. Der er stadig en eller anden fortrydelsesret hos frisører, fordi man kan komme tilbage og sige “fiks det”.

hairdresser-meme-670x365

Jeg bruger i den grad også min frisør som en sparringspartner. Der er så meget vejledning at få og jeg lytter også til, hvis min frisør ikke vil lave en hel afblegning eller som i punkerperioden farve det helt kulsort. Så bliver det reflekspakker og bunden eller en meget mørkebrun i en nuance, som stadig passer til min hud. Jeg har meget respekt for det fag og jeg tror også på, at de ved noget om, hvad der passer bedre til hud og ansigtsform. Der er også grænser for, hvad jeg kan få lavet, fordi jeg har fehår og det skal jeg passe lidt ekstra på. Jeg har haft min periode af crazy hair i vilde farver, men selv det er lavet med stor omtanke og vejledning til det.

Jeg vil altid hellere spare lidt sammen og spare på nogle andre ting, så jeg kan få fikset lokkerne. Det er en blanding af opdragelsen og min egen prioritering. Jeg giver mellem 500-1300 kr for et frisørbesøg alt efter, hvad der skal laves. Det er mange penge, men man kan smide lidt til side hver måned, så det ikke føles som så meget igen.

Det er også mere end bare hår man investere i. Så hvis man finder en frisør man går i hak med, så er det tips, tricks, vejledning, godt hår og en god oplevelse. Jeg synes altid, at det er hyggeligt med kaffe, gossipbladene og snakken frem og tilbage. Det er jo en smagssag, men der findes også mange frisører som respekterer at smalltalk ikke er for alle.

Personligt kunne jeg ikke undvære det og jeg vil altid have det som en klar prioritering i mit.

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Carré Jewellery - The Twist...