Hvornår er man syg nok? Og hvornår kan man kalde sig rask?

Mine modemuser og der hvor jeg finder stilinspiration…

Jeg finder min inspiration til mine looks mange forskellige steder fra. Jeg har tidligere lavet en tutorial med Monroe-ish makeup eller fundet vidde bukser a la Katharine Hepburn. Det handler meget om, hvor jeg er på det tidspunkt og hvad jeg har set. Det kan være alt fra Jane Fonda i Grace og Frankie til castet på Badehotellet eller noget helt andet. Det findes mange forskellige steder. Jeg har samlet et par af mine absolutte favorit ikoner herunder.


0d9f0fc57d4c0f75cf41cbae1b3f913a

Blair Waldorf, Gossip Girl

Jeg har nok set Gossip Girl et par gange i mit liv. Det er ikke længe siden, at jeg startede forfra. For det første er det en god serie og for den andet er det en god måde at få sit modefix på. Jeg er helt forelsket i langt størstedelen af det som Blair Waldorf har på gennem serien. Det er inspireret meget af Coco Chanels stil og folkene bag serien har også fortalt, at Waldorf er inspireret af Audrey Hepburns klassiske stil. Der er noget nyt over det og det er en meget modig stil, som hun owner til det ypperste. Hendes lyseblå brudekjole er altså også noget for sig selv. Wauw.

179939417

Audrey Hepburn

Det er lidt en kliché at sige, at man er inspireret af Audrey Hepburn, men det er svært ikke at være det. Jeg har været forelsket i hendes stil i mange år efterhånden og jeg har læst et par biografier. Hun var en elegant sjæl, som bare var noget helt særligt. Det er svært at sætte ord på, men hun er ikonisk og lever videre selv den dag i dag. Hun emmer af elegance og er meget klassisk for sin tid. Det er feminint ud over alle grænser og langt hen ad vejen, så er stilen simpel. Ikke for mange detaljer. Det er bare godt håndværk og god stil. Den nyligt afdøde Hubert Givenchy var hendes faste designer og hun opdagede ham. Så man kan sige, at hun bare altid har haft sans for det.

merilina_monro

Marilyn Monroe

Endnu en kliché. Jeg vil sige, at det nogle gange er svært at folk forguder et menneske, som levede med så mange tragedier og havde et yderst hårdt liv. Jeg har læst et par biografier og hendes liv var ikke let. Hun er jo blevet symbolet for sensualitet og lækkerhed. Hun var også en lidt anden skikkelse end hvad der ellers havde været i billedet på det tidspunkt. Jeg er bare forelsket i hendes smukke makeup og hår. Jeg tror mest af alt, at det lidt uskyldige, naive blandet med femininitet er et godt match i min verden. Nu er jeg selv også blevet farvet blond og har nogenlunde samme længde hår som Monroe, så det er en god inspirationskilde. Desuden kan jeg godt nikke lidt genkendende til at have en figur som et timeglas, så igen. Lidt genkendelse giver stor inspiration.

katharinehepburnstyleicon

Katharine Hepburn

Amerikansk skuespiller og super sej kvinde. Hun var en af de første kvinder, som trak i et par bukser før det var moderigtigt. Hun bar dem med sådan en stolthed og fierceness. Hun er også en af de kvinder, som gik forud for feminismen og nægtede at følge samfundets ideer for, hvad kvinder skulle og kunne. Hun blev blandt andet gift med en kvinde for en stund. Jeg synes virkelig, at hun er en rollemodel på flere planer. Jeg er normalt ikke en buksepige, men når jeg trækker et par på, så er de ofte med inspiration fra Katharine Hepburn. Hun er et bevis for at man sagtens kan overtage maskuline værdier og stadig være feminin.

65a6271797d1b9299823f37e10e2579c

Grace Kelly

Hun har en Hermés taske opkaldt efter sig. Historien lyder på at hun havde den med sig under sin graviditet, fordi hun ville afskærme sin mave og det gav den så meget opmærksomhed at dén taske blev til “The Kelly Bag“. Grace Kelly blev gift med en prins og fik derfor selv en royal titel. Det royale havde stor indflydelse på hendes stil og derfor var hun altid meget klassisk og ærbar i alt, hvad hun foretog sig. Hun levede i den grad op til navnet Grace, fordi det kan man ikke andet end at sige, at hun var.

kjhgcfvgbh

Trixie Franklin, Call the Midwife

Vi er ovre i endnu en fiktiv karakter her. Præcis som Blair Waldorf var. Men Trixie Franklin er til at finde i Call the Midwife. Hun er meget excentrisk som menneske og er altid med på den seneste mode. Hendes karakter tager også inspiration fra Monroe, da hun også er en blanding af at være lettere naiv og alligevel meget sensuel og kvindelig. Hun er præcis lige så upraktisk, som jeg også selv er og er altid lidt for overdressed, hvilket jeg virkelig lever for. Hun er simpelthen bare så sød og fin. Men ser man serien vil man vide, at der er meget mere til hende end at være en blondine med sans for mode. Hun er virkelig en karakter for sig selv og hun har ben i næsen.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår er man syg nok? Og hvornår kan man kalde sig rask?