SS18s modetendenser og den historiske inspiration #2

Tips til at finde den rette foundation…

Det kan være noget så svært at finde en god foundation, som passer i farven og som virker til ens egen hud. Har vi ikke alle kommet til at købe en, der er lidt for orange, for mørk eller for lys? Og har vi ikke også alle sammen kommet til at lave den lidt for tydelig kant på kæben eller bare tjekket farven på hånden, for så at købe en hel flaske dyre dråber som bare ikke var god alligevel.

Jeg har samlet et par tips til at finde den rette foundation for som navnet også antyder, så er det basen for at lægge en god makeup. Det er den foundation, som man bygger videre på og som næsten er mere tydelig at spotte fejl i end så meget andet makeup. Ydermere er der et par ekstra råd til at få det optimale ud af sin foundation.

 

Når du skal vælge foundation…

 1. Skal du finde ud af, hvor dækkende du ønsker den skal være. Der findes waterweight som er let, BB cream som er en blanding af fugtighedscreme og foundation eller full coverage, som er tykkere og dækker meget mere. Hvad er dit behov og hvor meget bruger du foundation? Er det bare til let hverdagsbrug eller er det udelukkende til festbrug? Personligt vælger jeg en mellem dækkende foundation for et naturligt look.
 2. Er din hudtome kold, varm eller neutral?
  Det er ikke noget mange mennesker tænker over, men det har en kæmpe betydning, når det kommer til stykket. Hvordan finder man så ud af det?
  Kold = blodåre, som er meget blå eller lilla. Sølvsmykker klæder dig bedst. Huden kan godt fremstå lidt pinkish, rødlig eller meget let blålig.
  Neutral = blodåre som er blålige eller let grønlige. Både sølv og guldsmykker klæder dig. Huden fremstår hverken eller.
  Varm = blodåre som er grønlige eller olivenfarvet. Guldsmykker klæder dig bedst. Huden kan godt fremstå lidt peachy eller let gullig.
  Loréal har blandt andet lavet serien af True Match, som har til alle toner. (Ellers se efter disse: C=cold, N=Neutral, W=Warm. Det er ofte skrevet således 1.N, 2.C etc.)
 3. Finde ud af, hvor sart din hud er og om du har tendens til udbrud. Har du meget sensitiv hud, så gå endelig ikke efter foundations med parfume i. Der er desværre stadig en del brands billige som dyre, som smider parfume i og det kan let irritere huden. Læs altid bag på.
 4. Skal du ikke gå på kompromis med pris eller kvalitet. Man kan godt få meget foundation for billige penge og vice versa. Det er ikke nødvendigvis de dyre mærker, som fungerer bedst for dig. Gå lidt rundt og fornem de forskellige teksturer og sammenlign. Tag dig god tid.
 5. Test den for guds skyld ikke på hånden eller i panden. Test den på din kæbelinje og træk den ned mod din hals. Personligt laver jeg altid dobbelthage-testen på mig selv. Jeg tager lidt på kæben, trækker det ned over halsen og trækker hagen ind, så jeg får en dobbelthage og der kan jeg se om den blender sig ud begge steder. Halsen er lysere end resten af huden og derfor teser man den der.
 6. Sørg altid for at få en lille prøve med hjem. Lyset er udenfor er anderledes end i butikken og man kan godt komme til at lave fejlkøb på den bekostning. Hvis der er tilbud på den lige nøjagtig den dag, så få den plomberet, så du stadig kan bytte den. Er du meget i tvivl kan du eventuelt bede om flere små prøver og få skrevet navn og farve på. Så er der lidt at teste inden, at man laver et muligt fejlkøb.
 7. Har du tendens til skinnende eller fedtet hud, så gå efter en mat en af slagsen.

Sådan får du mest ud af din foundation…

 1. Har man købt en med middel eller høj dækning, så kan man mindske det makeuppede look ved at blande en dagcreme i. Det gør den lettere og mere naturlig. Om sommeren kan man med fordel vælge at smide lidt solcreme i, hvis man gerne vil have lidt foundation på alligevel.
 2. Sørg altid for (jeg mener altid) at påføre dagcreme inden. Lad de lige suge lidt ind inden videre påføring. Har man taget dagcreme på og rendt rundt i to timer og lavet alt andet end at tage makeup på, så skal der altså creme på igen. Det gør at huden ikke krakelerer, creaser eller suger for meget produkt.
 3. Man skal have forskellige foundtions til forskellige tider på året. Man er blegere om vinteren end om sommeren. Men i stedet for at have to eller tre foundations stående på hylden, så køb eventuelt controldrops, hvor man kan blande lidt mørkt eller lyst i, så man bedre kan justere farven ud fra den foundation man har.
 4. Brug det rette værktøj til påføring. No joke. Det er virkelig vigtigt at have det rette værktøj. Personligt går jeg aldrig ind for, at man bruger fingrene til at smøre det ud. Det er ikke en creme og det skal påføres jævnt. Nogle bruger flade foundationpensler, men jeg synes, at det giver striber. En let fugtet beautyblender er guld værd og ellers kan man bruge en børste til mineralpudder. Den har et rundt hoved med en flad, jævn top hvor alle hår har samme længde. Det gør det jævnt og pænt at se på.
 5. Brug tid på at lægge det. Lad endelige være med at jabbe af sted med penslen. Brug lidt ekstra tid på at se om det er fordelt pænt og jævnt alle steder.
 6. Hav godt lys. Det gælder al makeup påføring. Men jeg kan ikke sige det nok. Invester i noget godt lys eller et spejl med det. Det nytter ikke noget at påføre det på et halvmørkt badeværelse. Tjek også lige med et spejl ved vinduet, så du ser det i det naturlige dagslys. Især lys med let blålige, kølige toner er guld værd i modsætning til det orange, gullige skær mange lamper har.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SS18s modetendenser og den historiske inspiration #2