#Singleliv: ekskærester, byture og akavede møder..

SS18s modetendenser og den historiske inspiration #2

skaermbillede-2018-03-03-19-35-28

Florale fornemmelser
Dette er en tendens som er vendt tilbage flere gange. Det ses i forskellige udgaver og størrelsen på det florale print varierer også meget. Det er en trend som kan spores tilbage til for længe siden og især de kinesiske og japanske dragter var prydet med smukke blomster. For dem havde det en kulturel betydning og derfor var blomsterne altid nøje udvalgt. Senere hen har 1950’erne og 1960’erne haft en del kjoler, som var syet i det fineste blomstermønster for at fremhæve femininiteten og vi kan jo heller ikke komme uden om flower-power perioden. I dag findes der mange subtileprints, men det florale har spredt sig fra kjoler til suits, skjorter, bluser og nederdele. Stort set alt kan fås med et floralt præg og det behøver på ingen måde at være tuttenuttet. Catwalken blev prydet af flere forskellige designere som havde valgt denne tilgang og fælles for flere af dem er, at denne boheme-tendens med flowyness og en afslappet tilgang er i fokus.

skaermbillede-2018-03-03-19-45-05

Midi-længden
I 1920’erne var det længden over knæet og mange kvinder påførte rouge på dem, så de synede endnu finere. I 1930’erne vendte længden tilbage til under knæet og det havde meget at gøre med, at den store depression og mangen på arbejde ville sende kvinderne tilbage til hjemmet. Det var altså et tydeligt tegn på tilbagegang rent samfundsmæssigt. I dag er trenden tilbage og årsagen er ikke, at kvinderne skal finde sin plads igen. I dag ses det som en mere klassisk længde, hvor designet bærer meget præg af en balancegang mellem det utroligt feminine og det casual. Mønstrene og snittene varierer og giver modspil til længden.

skaermbillede-2018-03-03-19-58-05

Vide bukser
Det er en trend som er her for at blive. Det begyndte allerede lidt i løbet af vinteren og sidste sæson. Tidligere i historien har vide bukser været en del af kimonodragterne. Populariteten blev øget i 1920’erne, hvor kvinders mode blev mere frigjort, men en buks som denne var mest til ferie- eller hjemmebrug. 1930’erne benyttede dem meget til stranden og udenpå badedragten (psst, man kan især se det i Badehotellet på søde Amanda). Der gik noget tid før at bukser blev acceptable uden for sporten og ferierne, men i 1940’erne tog Katherine Hepburn teten og med fremgang på arbejdsmarkedet, så var bukser i den grad på indtog. Senere hen blev bukserne smallere, men igen i  1970’erne var vide bukser in igen. I nutiden har bukser også haft sin tendens til at være åhh så skinny, men i 2018 kan de fleste iføre sig et par wideleg pants, fordi de hænger i stort set alle butikker.

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Singleliv: ekskærester, byture og akavede møder..