A perfume for every occassion - My collection...

Uddannet makeupartist, arbejdsløs og hvad så nu??

2018-02-24-13-10-30

Jeg blev uddannet fra Art of Style d. 13. februar og nu har jo to diplomer liggende. Et der siger at jeg kan lave hår og et der siger at jeg kan lægge makeup på andre. Det er alt sammen rigtig godt og jeg er virkelig glad for, at jeg tog mig tiden til det og ikke mindst investerede i mig selv. Det var ca. 20.000 kr for begge hold, hvilket var i den billige ende. Skolen har lært mig meget om mig selv og jeg har givet mig selv lov til at gøre andet end at læse i uni-bøger. Det var mit udenlandsophold eller højskole. Jeg er stadig et sted, hvor jeg ikke umiddelbart tænker at komme tilbage på universitetet, fordi det har jeg ikke lyst til.

Jeg har lyst til at arbejde og jeg søger med lys og lygte efter nogen, som har lyst til at have mig. Min drøm er at skrive og meningen med Art of Style var mere at få noget etos, når jeg skriver indlæg og forhåbentligt fremtidige artikler. Jeg prøver virkelig at have is i maven og være casual omkring, hvad fremtiden bringer. Jeg har sagt mit job op i Sense Parfume, fordi jeg kunne mærke nede i maven, at tiden var til at sige farvel. Det var ikke længere meningsfuldt eller givende. Det gjorde mig nærmere ked af det. Det har været et skønt job rent temamæssigt. Ahhh ja, at lære om parfumer og al det som der er i den verden. Gud, hvor er det sjovt at læse om duftnoter, historier om flakoner og reklamer som har vækket forargelse og hvor mange af parfumerne som stadig lever videre den dag i dag. Det har været en kæmpe gave at lære mere om duftens verden. Så den del har jeg på ingen måde lyst til at slippe. Jeg føler bare ikke længere, at jeg skal stå i forretningen og “bare” sælge dem. Nej, jeg skal bruge min nye viden til at dele og til at gå dybere ned i. Jeg har flere gange tænkt, at jeg bare kunne blive i Sense indtil, at der skete noget andet. Men hvorfor være et sted, som ikke gør en godt og jeg håber da på, at der er nogle andre der har lyst til at kigge på mig og bruge mine evner. Jeg er sådan et kontrolmenneske, som gerne vil have en plan og jeg må sande, at jeg ikke kan planlægge det her, men at jeg bliver nødt til at følge mit hjerte. Det kan jeg også kun, hvis jeg giver mig selv plads og tid til det. Jeg har en måneds opsigelse og sidste gang jeg droppede ud af uni med samme uro i maven, så gik der kun en uge. Så havde jeg været til samtale, fået et job og faktisk også fået tilbudt en anden jobsamtale. Så der fulgte jeg min mave og der gik det bare godt. At jeg så var lettere panisk og febrilsk forsøgte at synge til mig selv: ” Lalala. Det går alt sammen, det går alt sammen” i en alt for skinger tone. Så gik det alt sammen. Samme skingre sang kører i mit hoved lige nu. Jeg har en mavefornemmelse, som fortæller mig et eller andet. Jeg ved ikke, hvor jeg ender henne. Hvis jeg begrænser mig selv i at være et sted som ikke er stimulerende eller rart, så finder jeg aldrig ud af, hvor jeg skal hen. Jeg øver mig i at lytte til mig selv, fordi ellers kommer alting til at tage dobbelt så lang tid. De fleste af os søger jo tryghed på den ene eller anden måde.

Det værste ved at være sådan et kontrolmenneske er, at de menneske som er rundt om mig også bliver påvirket af det. Jeg er ikke lige frem et bundle of joy og det er vildt frustrerende, fordi jeg prøver at keep calm, men bægret et godt fyldt i forvejen. Jeg får tit kvalme i de perioder, hvor jeg er usikker på alting, så det kastet oveni, så er jeg bare slet ikke morsom. Jeg tror, at jeg nåede til et punkt, hvor jeg følte, at jeg måtte tage ansvar for det. Det nytter ikke noget at være sur, fordi at jeg føler at jeg “skal” være et sted, som jeg selv har valgt. Jeg har en masse ideer og ellers har jeg tid til at tænke på en plan B. Jeg syntes dog, at det var sværere at sende opsigelse, da det kom til stykket. Men ligesom med uni, så var det mere det at tage valget for alvor og virkelig stå ved det. Jeg gider ikke have det dårligt og ryge ind i eventuelle tilbagefald, fordi jeg er et forkert sted. Jeg har lært en masse og jeg bliver nødt til at lytte til faresignalerne, som min krop giver mig. Jeg har kæmpet med at blive rask og være stærk, så det skal ikke ødelægges af noget, som ikke betyder mere end det. Jeg gider ikke være passiv i mig eget liv. Nogle gange må man tage nogle aktive valg og så må jeg se, hvor de fører mig hen. Jeg kan dog sige, at jeg er alt andet end passiv nu – og hurra for det!

Men ja, det går alt sammen. Lalala. Det går alt sammen.

4 kommentarer

 • Hej Louise.

  Hvor kan jeg godt sætte mig ind i din situation, og hvor dejligt, du deler den her <3

  Jeg selv tog springet i efteråret sidste år, og har været igennem mange af de samme følelser, som du beskriver her.
  Hvis du har lyst til at læse om min beslutning fra folkeskolelære til selvstændig, så smider jeg dig lige et link her:
  https://www.byduhn.com/jeg-har-taget-springet-gaar-selvstaendig/

  Apropos dit med udfordrende reklamer, kender du så Mario Testino's meget udfordrende parfumereklame for Chanel? Den hvor der er en kvinde, der drikker af flasken. Den er ret vild!

  Men anyways – tillykke med beslutningen, og keep focus <3

  Knus Marie // byDuhn

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Mejer

   Hej og tak for de søde ord. Det er jo også noget af et skridt du også har taget og hvor er det sejt! Jeg tror også på, at jeg nok skal finde min vej lige om snart. Og nej, det har jeg ikke, men den reklame må jeg da se om jeg ikke kan finde! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med uddannelsen! Jeg er også lige blevet fædigudlært d. 22. februar og er også arbejdsløs, så har gået med de samme “Hvad så nu”, tanker, men det er da også en spændende tid,synes jeg 🙂
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Mejer

   Tak og i lige måde! Det er rigtigt og det er nu man må tænke ud af boksen, men du har så evigt ret. Held og lykke til dig også <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A perfume for every occassion - My collection...