Being confident, body positive and saying f... u beautystandards.

A perfume for every occassion – My collection…

Jeg har tidligere læst, at det med parfumer er som tøj og sko. Man skal have noget til forskellige øjeblikke og tidspunkter. Jeg har godt vidst det, men jeg har ikke tænkt mere over det. Det var først, da jeg gennemgik mine egne parfumer og fandt ud af, at jeg ikke rigtig havde noget til forskellige begivenheder, men mere i samme kategori. Det var svært for mig at skulle tænke ud af boksen. Men det er jo rigtigt nok. Parfumebiblen skriver “Ville du tage tennissko på til et bal?” og nej, det kunne jeg da aldrig i mit liv drømme om. Ikke, at jeg ejer et par tennissko og kommer heller aldrig til det. Men man bruger ikke de samme sko til alt og det samme gælder kjoler og accessories. Man har hverdagstøj, arbejdstøj og festtøj i forskellige grader. Hvorfor så ikke også have en parfume til hver af de ting?

Jeg har et par stykker til hverdagsbrug og et par tungere, men som stadig ikke indgik i kategorien forførende aftenduft. Det fik mig til at gå på parfumeopdagelse og virkelig udforske nogle af de dufte og noter, som jeg normalt holder mig fra. Det kan være svært at shoppe parfume, når man står i flade sko og en rodet knold og så skal til at tænke forførisk og feminint. Men ikke desto mindre, måtte jeg på bedste vis tænke på dufte, som kunne lede tankerne over på røde kjoler, stiletter og champagne. Jeg duftede til alt muligt. Skrev ned på duftpindene, så jeg kunne kende dem fra hinanden. Jeg eliminerede og alligevel var der ikke en af dem, som jeg var head over heels vild med. Jeg endte med at rådgive mig hos en af de sødeste Matas-damer. Hun foreslog med det samme klassikeren YSL Opium fra 1977. En orientalsk og balsamisk duft, men jeg måtte meget hurtigt ryste på hovedet. Den duft er min 99-årige Oldemors signaturduft og jeg er måske en gammel sjæl, men at dufte som en oldemor er ikke lige planen endnu. Tredje duft blev franske Carvens L’Absolu og der smeltede mit hjerte. Jeg fik et sprøjt på håndleddet af L’Absolu og Chanel No. 5 på det andet. Jeg endte med at blive forelsket i begge to. To dyre franske damer, men hvis vi taler aftenduft som er forførende og sensuel, så måtte jeg nok sande at L’absolu passede bedre i første omgang.

Men min parfumegarderobe ser således ud lige pt.

2018-02-27-10-42-13

Carven – L’absolu (2015)

Parfumen er komponeret af Le Nez (red. næsen) Francis Kurkdjian, som har et væld af parfumer bag sig og har blandt andet komponeret for Dior, Elie Saab, Burberry, Armani og JPG. Den er fyldt med hvide blomster og ender i kategorien florientalsk. Første duftoplevelse er citrus og et hint af krydderi. Den lægger sig hurtigt og indsvøber en i et væld af hvide blomster – iris, egyptisk jasmin og lapdanum. Hvilket gør den til en perfekt brudeparfume, hvis man er på udgik efter det. Den slutter i det mere sensuelle med noter af træ og patchouli, som giver en dybde. Den er holdbar og man ved, at man efterlader en sillage, som de fleste vil kunne dufte længe efter man er trippet forbi.

Occassion: Nights out on the town

Noter: Top – Mandarin, Ylang Ylang. Hjerte – Jasmin, Iris, Tuberose. Base – Sandeltræ.

2018-02-27-13-47-12

Jo Malone London – Peony & Blush Suede (2013)

Le Nez bag parfumen er Christine Nagel. Den er komponeret og lanceret i 2013. Engelske Jo Malone som komponerer dufte med færre ingredienser for at man selv kan komponere og sammensætte duftene på kryds og tværs. Det er en Eau de Cologne, hvilket har en koncentration på 2-4% duftolie. Det er i  den lave ende og overgås kun lige af Eau de Fraiche, som kun har en koncentration på 1-3% duftolie. Dog har Peony & Blush Suede en naturlig kraftig duft over sig, så den holder længere end to timer på huden. Første indtryk er æble, som ledes over i hjertet af jasmin, pæoner, roser og nelliker. Den afsluttes med en dybde af ruskind, som giver duften noget helt særligt lækkert og eksklusivt.

Occassion: Dinner&Drinks

Noter: Top – Æble. Hjerte – Pæon, nellike, rose, jasmin. Base – Ruskind.

2018-02-27-13-48-13

Chloé – Signature (2008)

Det her er en klassik duft. Den er ren og den er feminin. Der er et hint af sæbe over den, som bare gør den eminent til hverdagsbrug. Den er komponeret af Amandine Clerc-Marie og Michel Almairac. Det er en nyere fortolkning af Chloé, som op igennem årene har fået en fortolkning, som var tidssvarende, men som aldrig  er gået på kompromis med det rene og lækre i duften. Den indeholder pæoner og roser, som giver en skarphed og floral fornemmelse, som i basen afsluttes med en dybde fra trænoterne og ambraen.

Occassion: Work & Everyday

Noter: Top – Pæon, fresia og litchi. Hjerte – Rose, magnolia. Base – Cedertræ og ambra.

2018-02-27-10-47-33

Chanel – Coco Mademoiselle (2001)

Endnu en florientalsk duft, som denne gang er komponeret af Jacques Polge. Duften er den mest solgte på verdensplan og overgår endda No. 5, som trods alt har haft førstepladsen længe. Toppen er en dejlig citrus af mandarin, bergamotte og ikke mindst appelsiner. Når citrussen er forduftet kommer hjertet frem og byder på roser, ylang ylang med et snært af jasmin. Den afrundes i krydderier som vanilje og tonkabønner lige inden at den hvide musk kommer frem. I min verden kan den godt gå som en aftenduft, men den er stadig mere livlig og citrusset, så den har stadig det friske som bryder en lille smule med den klassiske aftenduft. Den er dog helt perfekt til dates, hvis man skal efterlade et indtryk eller hvis man har det lidt pænere tøj på. Dét at være iklædt Chanels duft gør bare ens egen stemning helt anderledes. Det er en duft, som man skal nære respekt for.

Occassion: Dates, Dinner&Drinks

Noter: Top – Mandarin, appelsin, bergamotte. Hjerte – Roser, jasmim, mimosa, ylang ylang. Base – Hvid musk, vanilje, tonkabønner, patchouli

2018-02-27-13-49-20

Lancome – Tresor In Love (2010)

For mig er det her virkelig en lækker hverdagsduft. Jeg elsker det feminine og det blomstrede, som alligevel har et snert af citrus gennem bergamotten. Den er komponeret af Veronique Nyberg og Dominique Ropion. Den er floral og frugtig, da den indeholder noter af nektarin og fersken. Dog har den alligevel en dybde fra trænoterne og musken, som giver modspil ellers meget søde frugter. Men stort set alt der indeholder roser er noget for mig, så derfor passede Tresor in Love også lige ind i den kategori.

Occassion: Everyday

Noter: Top – Bergamotte, pink peber og nektarin. Hjerte – fersken, jasmin og rose. Base – Cedertræ og musk.

Next Purchase
Chanel – No. 5 (1986)

Jeg har altid været lidt afholdende omkring No. 5, men jeg er omvendt og jeg nu er totally devoted til den. Jeg har planer om, at den skal blive et nyt køb i en nær fremtid, men Carven tog pladsen i denne omgang. Men jeg er til at i finde i Matas eller Magasin næste gang der er tilbud på parfumer. Den er perfekt til alle mine vintagekjoler og når håret er sat Marilyn Monroe style, så kan jeg blive en del af “What do I wear to bed? Why, Chanel no. 5 of course.”-klubben. Den er i øvrigt også designet af Jacques Polge, som tog den originale parfume fra 1921 og gav den nyt liv, men uden at røre for meget ved Ernest Beaux’ udgave, selvfølgelig.

Occassion: Vintage dress fabulousness

Noter: Top: Aldehyd, ylang ylang, bergamotte, fersken. Hjerte – Rose, iris, Jasmin. Base – Sandeltræ, vanilje, patchouli og mos.

 

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Being confident, body positive and saying f... u beautystandards.