New year and a new me..

Foodie: Kartoffelpizzzzzz med ruccolapesto.

 

 

Jeg er blevet spurgt et par gange om jeg ikke ville dele min opskrift på kartoffelpizza og det kan i da lige tro, at jeg gerne vil. Det er min absolutyndlingspizza og jeg kunne smide det hver uge. Det er en lækker udgave af en Pizza Bianco, som bare betyder, at der ikke er nogen sovs på bunden. Det skal man dog ikke kimse af, fordi det er stadig utrolig smagfuldt og lækkert. Jeg laver den som oftest med feta, men man kan også bruge frisk mozzarella eller den ost, som man forestrækker. Fyldet kan også varieres og har man en i familien som rigtig gerne vil have kød på,  så kan man tilføje chorizo eller serranoskinke.

Men here you darlings go!

Pizzzzz-dej:

2-3 dl lunkent vand
3 spsk olie
1 tsk salt
15-25 gram gær (alt afhængig af hvor lang tid man har til at hæve i)
Hvedemel efter behov (gerne pizzamel, durummel etc)

Ekstra olie til at smøre skålen med, når dejen hæver.

Fyld:

5-6 kartofler skåret tyndt på mandolinjern
Rødløg i skiver
Rosmarin
Feta
Salt og peber

Ruccolapesto:

En halv pose frisk ruccola (taget ud fra Øgoposen fra Netto)
Salt og peber
Ca 15-30 gram revet parmesan
Et skvæt neutral olie
Et lille fed hvidløg
10-20  gram mandler eller pinjekerner

Fremgangsmetode:

Opløs gerne i det vandet, tilføj olie, salt og mel. Ælt dejen i minimum fem minutter og indtil at den er lækker smidig og stadig klister en lille bitte smule. Spar endelig ikke på olien, da det er med til at gøre dejen ekstra smidig og den bliver meget mere sprød af det.
Lad den hæve i en oliesmurt skål i en times tid eller indtil den er hævet til dobbeltstørrelse.

Hæld den nu hævede dej ud af skålen og pas på ikke at røre for meget ved den. Del den i to eller tre dele og uden at ælte yderligere, så rul (eller stræk dejen med fingerne) dejen tyndt ud på et stykke bagepapir. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Tilføj toppings af kartofler i en pæn fordeling. De skal ligge, så man ikke kan se bunden, men pas på, at de ikke overlapper for meget, da de skal kunne nå at bages færdige i ovnen. Tilføj herefter rødløg, smuldret feta, salt og peber. Bag i ca. 20 minutters tid. Bunden skal være sprød og gylden og kartoflerne al dente.

Mens den bager laves pestoen. Det hele smides ned i en minihakker eller blender. Er den for “tør” tilføjes der mere olie. Den smages til efter behov.

Server pizzaerne med det resterende ruccola, lidt frisk peber og er man til det, så lidt chiliolie på toppen.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New year and a new me..