Top 5: Mascara for long lashes..

En update på makeup og hårkurset..

 

 

Jeg er nu halvvejs igennem mit hårkursus og jeg har næsten halvvejs med makeuppen. Det har været rigtig godt for mig at prøve noget andet, men det har også været mere grænseoverskridende end jeg lige havde troet. Det er ikke så slemt til hårkurset – ikke udover at jeg har fundet ud af, at jeg er meget glad for at have kort hår, fordi det dukkehoved vi arbejder på. Det har jo kilometerlangt hår og der er alt for meget af det. Især når man ikke er vant til det. Jeg har haft dage, hvor jeg virkelig har klaret mig godt. Jeg nailede dagen, hvor vi arbejde med brudehår og jeg har et par steder, hvor jeg virkelig shiner og så er der bare nogle ting, hvor hænderne ikke vil det samme og det bare ikke bliver godt. Mit største problem er, at jeg er ikke ret god til at lave de der sleek-look, hvor det bare sidder helt tid og at det er perfekt. Jeg er mest til at lave romantiske, messy opsætninger, som er lidt tilfældige og så alligevel ikke. Der må ikke blive for pænt eller for sleek i min verden og det ligger bare naturligt til mig at gøre det, fordi det har jeg altid gjort ved mit ejet hår. Sidste onsdag skulle vi lave en lille midtvejsprøve med konfirmationshår som skulle indeholde forskellige ting og jeg var ret stolt af resultatet. Jeg tror sagtens, at det kunne have været gået til en konfirmation og ikke mindst så gjorde jeg stort set det hele på freestyle-basis, så det var meget heldigt at det gik okay. Jeg synes dog at jeg hele tiden udvikler mig og jeg har kun fem gange tilbage, men jeg har fået nogle rigtig gode tips og tricks til at sætte hår, så det giver mig en rigtig god base til at udvikle det – både på eget hår og måske også på andres.

Makeuppen derimod. Wow, det er vildt grænseoverskridende. Det er svært at gøre det på andre og det er grænseoverskridende at skulle være så tæt på et andet menneske. Både at skulle kigge for at se farven på foundation og de basale ting, men også at skulle stå så tæt på, at røre og nærmest ånde vedkommende ind i hovedet. Det har været svært at skulle trække ud for at lægge eyeliner på den våde kant og gøre sådan nogle små ting, fordi det er man jo vant til at styre på sig selv. Der gør man bare og her skal man virkelig tænke over, hvad man gør, så det ikke er ubehageligt for andre. Det har også været lidt svært, når man har så meget mening om makeup og hvordan ting gerne må se ud og så at skulle “indordne” sig efter en andens mening. Hvilket jo er en god egenskab at have og jeg ville aldrig diskutere med underviseren, men jeg er bare ikke altid enig i de ting, som bliver sagt, fordi jeg mener at der er mange forskellige måder at se tingene på. Makeup er subjektivt og selvom at der er nogle “grundregler”, så er meget af det jo op til den enkelte. Jeg føler, at jeg er alt for usikker og ikke bare gør det, som jeg har lyst til, fordi jeg hele tiden tvivler om det er godt nok. Men det handler jo om at stå ved sig selv og lægge den makeup på den måde, som jeg føler er rigtig og så få den konstruktive kritik der kommer. Så kan man jo bruge det eller lade være. Men det er svært, når man er vant til at gøre det på sig selv og kender sit eget ansigt, men der er så mange forskelligheder, som man skal kunne lægge på. Jeg ved ikke helt, om jeg har lyst til at lægge andres makeup på længere sigt, fordi jeg går meget ind i en boble, når jeg gør det på mig selv og det kan jeg mærke, at jeg også har brug for at gøre på skolen. Det er der ikke rigtig plads til, fordi der sker noget hele tiden og vi er en del piger, som jo selvfølgelig snakker og hygger imens. Jeg er bare bedst til, når jeg kan gå lidt ind i mig selv og koncentrere mig. Det er jo netop også den side af mig, som bare altid gerne vil kunne alting og være god, men jeg bliver virkelig udfordret. Det er jo rigtig sundt for mig, men det går også lige ind på min tålmodighed. Sidste tirsdags Smokey Eyes var en kæmpe udfordring, fordi jeg ikke er vant til at arbejde med sort og jeg er samtidig alt for tilbageholden, når jeg lægger makeup på andre, så jeg har nogle ting, som jeg skal blive bedre til. Men der er jo tid endnu.

 

Det hele går da fremad og jeg er stadig rigtig glad for, at jeg har investeret i det. Det giver mig en rigtig fin basisviden og det er stadig rart at lave noget andet end eksaminer og what not. Nu er der juleferie fra begge hold, så jeg har da lidt tid til at få øvet på lidt af hvert.

2 kommentarer

 • Det eneste der stopper mig fra at arbejde som makeupartist er også at skulle være SÅ tæt på et fremmed menneske. Det kan jeg simpelthen ikke.
  Det lyder som nogle seje ting, du har gang i 🙂

  God jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkmejer

   Det forstår jeg virkelig godt. Det er også rigtig svært at gå over den grænse og det er nok det jeg kæmper mest med. Især fordi at vi lægger makeup på hinanden, så jeg sidder jo også i stolen og det er mindst lige så grænseoverskridende. Men om det er en vanesag eller om jeg bare er for privat, det vil tiden jo vise <3 God jul søde du!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 5: Mascara for long lashes..