Being confident, body positive and saying f... u beauty standards

Parfumeguide: Blomster, blomster & blomster

Så har jeg en lille parfumeguide klar til jer. Den er baseret på at  dufte sig frem, så noget af det er selvfølgelig subjektivt, men ellers har jeg researchet duftnoterne lidt nærmere. Jeg har valgt at starte i den kategori, som jeg bedst selv kan lide og der er da også et par af egne favoritter på listen. Ellers kan jeg lige nævne at noterne i en parfume er delt på i tre – top – hjerte -bund. Topnoterne er den duft som opstår umiddelbart efter at man har sprøjtet parfumen på. Hjertenoterne derimod der, hvor duften virkelig kan få lov til at udvikle sig. Basen er de noter, som danner, ja, basen for selve parfumen og er det som afslutter den.

Første guide er til dem, som rigtig godt kan lide de feminine, blomstrede dufte, som enten har en skarphed eller en let sødme. De bliver ikke alt for tunge, men er heller ikke alt for lette. Det er den perfekte balance i min verden,

 

 

Billedresultat for Paul smith rose

Paul Smith – Rose (2007)

Lanceret tilbage i 2007 og er en del af Paul Smith parfumekollektion som blandt andet også involverer Sunshine, som også minder om solskin og varme. Rose er en parfume med topnoter af green tea og engelske, efter lidt tid kommer parfumens hjertenoter frem, som består af tyrkiske roser og magnolia. Basen ender ud i cedertræ, som giver parfumen en træ-agtig afslutning.
Parfumen er til dig… der virkelig elsker duften af sommerens roser og ikke kan få nok af det skarpe og søde, når man stikker næsen ned i en rose. Navnet lyver ikke, den er ren i sin rosenduft.

 

 

Billedresultat for splendida rose rose

BVLGARI – Splendida Rose Rose (2017)

En af de nyere skud på stammen og BVLGARI formår at ramme end skarp rosenduft her. Lanceret i 2017 og er i familie med Iris D’or og Jasmin Noir fra Splendida-serien. Denne her har topnoter af appelsin, hvilket efterlader en skarp og frisk tone. Parfumens hjertenoter består af damask roser og basen afrundes i sandeltræ og musk. En lidt tungere rosenduft,
Parfumen er til dig.. der er vild med lidt kraftigere  dufte, men som ikke bliver for tunge. Skarphed, sødme og et touch af friskhed. Parfumen har lidt af det hele. En rosenduft som indeholder lidt mere variation.

Billedresultat for chloe signature perfumeChloé – Chloé Signature (2009)

En vaskeægte klassiker som indeholder topnoter af de lækreste pæoner, hjertenoter af roser og magnolia. Den afrundes med amber og træ, hvilket er medvirkende til at parfumen har en meget mild og ren afslutning. Parfumen er perfekt til hverdag og perfekt til at skabe en signaturduft af. Den findes i flere varianter, men man går aldrig galt i byen med Chloé Signature.
Parfumen er perfekt til dig.. som godt kan lide rene dufte, som er milde, men alligevel kan noget mere. Er man til pæoner, som er mere søde i duften er roser er, så skal man gå efter Chloé.

 

Billedresultat for jo malone peony blush

Jo Malone – Peony & Blush suede (2013)

En af de mere anderledes og måske knapt så kendte duft – og dog. Britiske Jo Malone har skabt dufte som “kun” består af 200+ ingredienser, hvor langt de fleste parfumer består af over 300. Det gør at parfumen har bedre plads til at udvikle sig på den person, som den kommer på, men også at duften er mere ren. Deres koncept består også af, at man kan kombinere de forskellige parfumer, så man selv kan skal nye varianter. Peony & Blush Suede består af topnoter af æble, hvorefter dens hjertenoter flyder ud i pæoner, jasmin og roser. Den afsluttes med en let og mild duft af ruskind, som giver parfumen lidt kant.
Parfumen er til dig der.. elsker noget mere luftigt og blomsterfrisk, som ikke kan stå for romantiske pæoner, som efterlader en fin og feminin duft.

 

Billedresultat for coco mademoiselle

Chanel – Coco Mademoiselle (2001)

Den lancerede i 2001, men selv nu er den stadig en af de mest populære kvindeparfumer på markedet. Det er em af de lettere varianter i Chanel-familien og Coco’en indeholder topnoter af appelsin, mandarin og bergamotte. Den udvikler sig i sine hjertenoter til at dufte blomstret af jasmin og tyrkiske roser. Det hele afsluttes med en base af lidt vanilje og musk.
Parfumen er perfekt til dig.. der elsker en klassisk duft og kan lide Chanels feminine univers. Der er lidt af det hele, sødme, syre, frugt og skarpheden fra roserne – alt sammen afstemt til perfektion.

 

Billedresultat for ma vie hugo boss

Hugo Boss – Ma Vie (2014)

Hugo Boss viser at der er meget mere til dem end som så. Ma Vie er en del af serien, hvor Nuit og Jour også er repræsenteret. Ma vie er dog det seneste skud på stammen. Duften er fyldt med noter af kaktusblomst og “green freshness” og efter et stykke tid træder duftens hjertenoter frem og byder på en skøn duft af freesia og jasmin med et af roser. Afslutningvis indeholder duften en base af træ, som blandt andet cedertræ.
Parfumen er perfekt til dig.. der godt kan lide en blomstret duft, som ikke bliver for sød. Trænoterne giver en kant til den meget feminine duft.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Being confident, body positive and saying f... u beauty standards