#Singleliv: Dårlige dates..

How to… live with and style thin and flat hair…

Jeg har virkelig levet med det mest kedelige og falde hår i verdenshistorien. Det har altid været fehår, som konstant så fedtet ud og når jeg eller min mor havde brugt energi på at sætte det og puffe det op, så nåede jeg lige at sige “se mig” inden at det var kollapset igen. Det skulle bare høre at vejrudsigten bragte vind med sig i de kommende dage og så havde mit hår allerede opgivet. Jeg har derfor forsøgt mig med så mange forskellige volumenprodukter og jeg ved ikke hvad, så det bare så ud af et eller andet. Det er ikke bare fladt og glat. Nej, det er så fladt og glat, at det klæber sig til hovedet og giver mig en skallet æggeform af et hoved. Det er så fladt, at det bare ser ud som om, at det har opgivet på forhånd og at det har mistet alt gejst i livet. Jeg har prøvet volumenmousses, volumenpulver, volumensprays, saltvandssprays, voks og så meget andet, som både frisører og andre tipper om. Det er stadig den dag i dag et meget fint hår, som jeg skal huske at passe på, meeeeeeen det ser ikke lige så dødt ud længere og det har lidt at gøre med, at det ikke er leverpostejsfarvet længere.. Og at det bliver stylet til my liking.

Så fra mit flade hår til alle jer, som også døjer med de samme problemer, så har jeg et par råd, som jeg har opbygget gennem flere års kamp mod flade rødder og trætte spidser. Måske kan de bruges og måske kan de ikke? Let’s go.

1. Drop shampoo og balsam.
Ja, what? Hvordan får man så sit hår til at være rent og lækkert? Jamen, det gør man ved den simple no-poo metode, som jeg også allerede har skrevet om. Men får at opsummere, så er det noget med at skifte shampoo ud med bagepulver/vand og balsam ud med eddike/vand. Det har fungeret så godt  for mit hår. Det er ikke blevet meget tykt, men det er blevet tykkere og teksturen er helt anderledes. Shampoo med alle de skadelige kemikalier og what not gik ind og gjorde mit hår slidt og kedeligt at se på. Min frisør var heller ikke begejstret for mine lokker, men efter at jeg droppede både shampoo og balsam, så har jeg fået bekræftet, at det er blevet en del tykkere og det ser generelt bare mere sundt ud.

2. Lad være med at have langt hår
Langt hår og tyndt fehår går bare ikke hånd i hånd. Det gør det rigtig fladt, fordi det trækkes ned og samtidig, så bliver spidserne ikke særlig flotte at se på, fordi de bliver gennemsigtige af slid. Det kommer fra mig, som flere gange har forsøgt at gro lokkerne ud, men måtte sande, at det er et ligegyldigt projekt. Det behøver ikke at være en page, men en god skulderlængde og gerne lidt kortere. Få det klippet skarpt i kanten, så det syner af mere. Det kan også være en fordel ikke at have etager i håret, men bare have samme længde, så der er mere hår at arbejde med.

3. Vask hår  færre gange om ugen og brug dryshampoo i stedet
Ja, det er der sikkert en del der gør i forvejen. Men det hjælper altså at gå festival-style på sit hår, når man gerne vil have lidt mere fylde. Jeg vasker ca. mit hår to gange om ugen og resten af tiden bruger jeg dryshampoo, fordi det giver mit hår lidt ekstra tekstur og så slipper man for at slide helt vildt meget på det med varmt vand og alt muligt. Så uanset om man bruger shampoo eller no-poo, så er det meget smart at cutte lidt ned. Håret har ikke brug for at blive vasket så tit, fordi fedtbalancen i hårene bliver helt forvirrede. Dermed ikke sagt, at man ikke skal gå i bad mere end to gange om ugen. Det skal man da allerhelst, men så er håret bare ikke en del af den rutine.

4. Go big & messy
Det kan være en kæmpe fordel at sætte sit hår op. Det er ret naturligt for mig, da jeg ikke er fan af, at have det nede. Der er muligheder for at få alting til at syne større, når man laver en opsætning. Man kan teeze håret inden, man kan bruge en valk og man kan bare få det puffet de rigtige steder. Jeg er rigtig glad for min hårdonut, som jeg bruger, når jeg laver en stor knold på toppen af hovedet. Det ser bare ud af mere. Men man skal ikke være så bange for at lave nogle uperfekte opsætninger. Det sleeke look er bare ikke altid så nemt igen og man har bare muligheden for at få det til at syne af mere hår, når man bare gør det hele lidt tilfældigt og rodet. Det er især godt at lave en messy opsætning, hvis man skal noget og det skal holde i vind, vejr og i løbet af en hel aften. Det holder bare bedre end når man har det nede.

5. Brug volumenprodukter som løfter rødderne og pas på med olie og andre produkter.
Det hele gælder om balance, man skal bruge såååååå lidt olie i spidserne og meget mindre produkt, så håret ikke tynges ned. Desuden er der kommet rigtig mange volumenprodukter, som er vidunderlige og rent faktisk virker. Selvfølgelig er der begrænsninger, men det hjælper alligevel en hel del til. Det kan også være at bruge curlers inden at man prepper håret til at sætte op. Det kan altid være en hjælp at krølle også selvom, at man ikke skal bruge krøllerne, men bare den effekt de giver. Leg lidt med det, men herunder har jeg linket til nogle af de produkter*, som gør mit hår bedre at se på.

 


*Zenz Organic er sponsorede produkter, som jeg har modtaget fra dem. Dog er det på egen opfordring, at de er med i lige netop dette indlæg, da der ikke har været et krav om det fra deres side. 

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Singleliv: Dårlige dates..