Mode for mig er...

Q&A – Tips til at starte en blog

Der er efterhånden en del, som har skrevet og spurgt til min blog og hvordan jeg gør. Jeg er beæret over, hvor søde folk er omkring det og at de spørger mig, fordi ærlig talt, så ved jeg ikke ret meget om det tekniske. Jeg forsøger bare at gøre mit bedste og faktisk er mine tal ikke specielt vidunderlige for tiden. Det har nok noget at gøre med, at jeg ikke har engageret mig lige så meget i bloggen som tidligere. Jeg har arbejdet rigtig meget og er lige startet på mit hårkursus, så jeg synes lidt at tiden er forsvundet. Nogle gange skal man også have lov til at ligge under dynen en hel dag.

Nå, men når det så er sagt, så har jeg da samlet et par råd ud fra de spørgsmål, som jeg har modtaget gennem tiden.

Q: Hvilken platform bør man bruge?
A: Der er rigtig mange forskellige platforme at blogge på i Danmark og man skal vælge den, som giver mening for ens behov. Jeg er selv startet hos Bloggersdelight og rykkede videre til Bloggerspoint. Der er nogle designting, som jeg foretrækker her hos point, men altså det er alt efter, hvad man synes bedst om. Der er en del der blogger hos Nouw, så det kan også bruges. Det er noget med at tjekke de forskellige platforme ud, men jeg anbefaler altid at man vælger den pakke, som godt nok koster lidt om måneden, men man får meget ud af det. Design bliver pænere og man kan følge mere med i læsertal og hvad folk synes om.

Q: Hvad skal min blog hedde og hvordan skal jeg designe den bedst?
A: Din blog må gerne skille sig ud. Der er så mange bloggere for tiden og derfor må man gerne gøre noget ekstra ud af det. Mit navn Frk. Mejer har en betydning for, hvem jeg er som person, men faktisk har jeg fundet ud af, at det klinger meget godt i folks øre. Det er noget, som folk syntes at de kan huske og er stødt på. Design skal stadig være simpelt, men må godt være noget, som siger noget om bloggens indhold og en selv. Min blog er normalt lyserød, fordi det giver mening for mit feminine univers. Det vigtigste er nok, at man ikke forvirrer med 117. billeder, farver og skrifttyper. Keep it simple, but keep it you.

Q: Hvordan kan man tjene penge på at blogge?
A: Det kan man gennem mange forskellige ting og jeg har ikke rigtig styr på dem. Altså man kan blive premium/pro blogger og så tjene på, at der bliver annonceret på bloggen. Jeg tjener stadig ikke noget, fordi mine sidevisninger ikke er nok endnu, men det tror jeg på kommer. Der er også nogle som tjener ved at lave sponsorerede indlæg og nogle SEO-tekster skrives mod betaling.
Til gengæld vil jeg sige, at man skal ikke starte en blog for at tjene penge. Man skal starte den, fordi man har lyst til at skrive og fordi man synes det er sjovt. Ja, jeg har en drøm om, at Frk Mejer bliver en levevej, så det har jeg da i tankerne. Da jeg startede den, så var det for min skyld. Det er stadig udelukkende for min skyld, men jeg bliver da glad og beæret over, at der er folk, som læser med.

Q: Hvordan får man sponsorprodukter?
A: Nogle gange kan man skrive til et firma om det har lyst til at sponsorere indhold til bloggen. De fleste gange er det nogen, som har kontaktet mig. Jeg har dog også selv været ude og hive i nogle tråde og nogle gange er det et ja og andre gange et nej. Sådan er det jo. Det er bare rigtig vigtigt, at man ikke bare tager imod alt der kommer. Hvis ikke det passer til bloggen, så lad være med at tage imod. Det giver ingen mening at blogge om skinnytea og kosttilskud på min blog, fordi det er ikke der mit fokus normalt ligger. Så sig ja til de ting, som giver mening eller som kan vinkles, så virker det også mere troværdigt.

Q: Hvordan blogger man godt?
A: Jeg ved ikke, om jeg selv gør det godt hele tiden. Jeg har varieret indhold og ideer på bloggen mange gange. Jeg tror bare, at det er vigtigt, at man skriver, fordi man har noget på hjerte. Noget som fylder mere end en Facebook opdatering. Det skal være fordi, at man gerne vil sige noget og inspireres til at skrive mere. Inspirere andre til at engagere sig eller bare at lade dem få et indblik ind i ens egen virkelighed. Det handler om, hvordan man prioriterer og hvad man har på hjerte. Det skal sige noget om en. Det behøver ikke at være sjælen der krænges ud, men passionen for mad, mode, rejser etc. der kommer frem. Jeg har mødt mennesker flere gange i virkeligheden, som kun har læst på min blog, men faktisk har fået det samme indtryk af mig begge steder. Jeg går også meget op i, at min blog ikke opstiller en “anden” mig. What you read is what you get. Tænk over, hvordan man skriver og om det er godt formuleret. Vi laver alle stave- og kommafejl, jeg er ingen undtagelse, men tænk over sprogbrug og skrivemåden.

Q: Skal man have et tema eller må man godt vælge lidt forskellige emner at skrive om?
A: Man må da gerne skrive om flere ting, men jeg tror stadig, at man skal have et overordnet tema. Mit overordnede tema er modern vintage mode og femininitet. Det der så kommer under er min sensitivitet og mine ærlige tanker om mig selv, situationer og andet. Der er til sidst også lidt makeup og hårstyling. De interviews jeg har lavet skal kunne vinkles eller give mening for mit univers, så det går op i en større enhed. Man må gerne blogge om flere ting, men vælg et overordnet fokuspunkt og udarbejd et par “underpunkter”, så folk ved, hvad de går ind til, når de læser din blog. Der er ikke noget mere forvirrende end at læse en blog, som er en foodblog, men hov var det et outfitindlæg og hvor kom den rejse fra, som ikke handler om mad, men om ting til kufferten? What?? Nogle gange kan man godt skrive lidt uden for sit felt, fordi det lige faldt en ind og det sker, men man skal bare passe på, at man ikke er for mange steder.

Q: Skal man have et større formål med at blogge?
A: Næh. Det skal man ikke. Man skal måske bare passe på med at gøre det for dagbogsagtigt, hvis man vil have folk til at læse med. Jeg havde ikke rigtig et formål i begyndelsen. Det kom nok, da jeg blev klar til at fortælle min historie. Så jo, jeg har nogle klare mål selv, men derfor skal det at blogge stadig være sjovt for en. Det er tidskrævende.

Q: Hvor tit skal man udgive indlæg?
A: Så tit som man har tid, lyst og overskud til. Jeg er pt på tre gange om ugen – tirsdag, torsdag og lørdag, fordi det er de dage, hvor jeg har fri eller næsten har fri. Dog skal man bare passe på, at man ikke pludselig udgiver tre indlæg på én dag og så går der to uger før det næste kommer. Der må godt være en eller anden sammenhæng, men det skal man gøre, som man vil. Selvfølgelig jo flere gange, at man kan i poste i løbet af ugen, desto bedre.


Skulle man have lyst til at spørge om andet, så kan man skrive en kommentar eller sende en mail til frkmejer@gmail.com 

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mode for mig er...