Bianco Event: #womenneedmore, introversion & nye kollektioner

Om at have et mål og finde en retning

 

Jeg har jo allerede været inde på det her emne lidt. Jeg fik bare en strøtanke, da jeg var ved at falde i søvn i går. Jeg måtte lige fiske min telefon frem og skrive ideen ned. Det kommer nok lidt af, at jeg har snakket med flere omkring uddannelse og hvordan der er mange unge mennesker, som er stresset over, hvad de skal med deres liv og hvordan de skal komme derhen. Jeg er ingen ekspert, men jeg ville gerne sætte lidt ord på det.

Jeg har altid haft en klart mål. Siden 7. klasse har jeg gerne ville være journalist. Hele mit liv har siden da handlet om karakterer, at klare sig godt og få en god uddannelse, så jeg kunne blive en dygtig journalist. Jeg har også meget hurtigt vidst, at det ikke skulle være nyheder eller noget i den retning. Jeg ville gerne arbejde med mode og det forvirrede mine muligheder for den “rette vej”, da der jo ikke er nogen mode-journalist uddannelse i Danmark og jeg ville jo ikke selv designe, fordi jeg kan kun sy en knap i, hvis jeg absolut skal. Jeg har hele tiden vidst, at det var det jeg ville. Der var ingen tvivl, men jeg har godt nok været forvirret indimellem. Jeg tog jo til London i mit sabbatår, som aldrig blev et helt godt sabbatår, men der gik jeg fra at tænke Aarhus Journalist Højskole til journalistik på Syddansk. Jeg sad dog og kiggede lidt på fagene og der var ikke noget i mig, som var helt vild omkring noget af det. Jeg søgte ind på det som første prioritet, litteratur som anden og dansk som tredje. Den sidste var bare en nødløsning, fordi jeg skulle i gang med noget. Jeg kom aldrig til optagelsesprøve, men det var nu okay. Jeg var lidt trist, men så en måned efter var jeg optaget på litteratur. Jeg var glad, men ikke sådan hænder over hovedet jubii. Det føltes mere rigtigt, men alligevel havde jeg lidt svært ved at se, hvordan jeg skulle bruge det til noget i modeverdenen. Nu har jeg kæmpet igennem to år på uni, da jeg så frem til skrivekunst her på femte semester. To år, hvor jeg har været ved at brække mig over Foucoult, videnskabsteorier og træls rullekrave forfattere og teoretikere, som ikke kan finde ud af at sige noget uden at bruge ti metaforer og allitteration for ultimativ forvirring. Jeg har bare siddet med en konstant “nåh jah”-følelse, men har ikke rigtig kunne vurdere, hvad jeg så skulle. Det har ikke bare været ét fag, som var lidt trist, men faktisk langt de fleste.

Jeg havde en samtale med en i min familie, hvor at hun sagde til mig “i det mindste ved du, hvad du vil med dit liv og du er på vej”. Hvilket jo var rigtigt nok, men hvad betyder at være på vej, når man er ved at køre død i det? Jeg ved ikke, hvad den rette vej for mig er. Jeg har et mål om at gå på gangene hos Elle, In, Costume eller måske endda ChriChri, men det er jo ikke nok? Der skal jo kæmpes vej derhen og man ved jo ikke, hvornår, hvordan og hvorfor der pludselig kommer hul igennem til den del af det hele. Jeg har jo besluttet mig for at droppe ud på uni, da jeg slet ikke kan komme igennem det sidste år. Jeg har brug for en pause, hvor jeg bare kan hygge mig lidt. Jeg har aldrig bare hygget mig, fordi alt har været gjort fordi det så godt ud på CV’et eller ville hjælpe mig frem i verdenen. Jeg har virkelig knoklet mig selv ned og altid fulgt reglerne lettere hektisk, fordi jeg “burde” og “skulle”. Nu har jeg tilmeldt mig et makeup- og hårkursus i november. Min opsparing går alt sammen til det og jeg har fået et arbejde i en lille butik på deltid. Det skete på så kort tid og jeg ved ikke, hvad der sker, når jeg er færdig på kurset i februar. Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at jeg allerede havde fået et job med styling, hår og makeup til Copenhagen Fashion Week eller noget, men det ved jeg ikke endnu?

Jeg har hvertfald tænkt mig at blive makeupartist i stedet og det kom som et lyn fra en klar himmel. Dem der følger med har jo nok lagt mærke til de små videoer og at jeg er på youtube i ny og næ. Det er kommet lidt efter, at jeg gerne vil hygge mig på makeupkurset. Jeg glæder mig så meget til at starte i slutningen af november og bare gøre noget, som jeg synes er sjovt. Det har jeg vitterligt aldrig gjort og jeg synes at jeg fortjener en pause. Makeup har altid bare været en hobby og noget som jeg har gjort for mig selv, men jeg har aldrig tænkt, at jeg måske kunne bruge det, som en måde at komme videre på. Og måske ikke? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg for én gangs skyld er i gang med at gøre noget, som jeg faktisk har lyst til og noget som siger mig noget. Det kribler helt i kroppen for at komme i gang og det bliver svært, fordi jeg ikke har prøvet at lægge makeup på andre før, men det skal jeg jo lære. Så jeg er faktisk pisse stolt af mig selv og at jeg følger en passion. Måske bliver det til noget mere end bare hygge og måske ender jeg tilbage på uni og færdiggør min uddannelse, men lige nu skal jeg bare have det rart. Jeg havde først dag på jobbet i går og nøj, hvor har jeg savnet at være aktiv og snakke med kunder. Nu har jeg været passiv bag et bord og en stak af bøger så længe. Jeg kan mærke, at det rent faktisk giver mig energi at stå der. Der var travlt og jeg var forvirret, fordi det var min første dag. Der er mange parfumer at holde styr på og et kassesystem, som jeg skal ind i, men jeg var træt og glad, da jeg tog hjem om aftenen. Jeg er bare glad for, at jeg kan hjælpe, vejlede, snakke og hygge omkring andre mennesker igen. Jeg er ikke længere passiv i mit eget liv. Så måske er jeg på vej mod mit mål, måske har jeg ramt den “rette vej”? Jeg aner det ikke, alt jeg ved lige nu er, at jeg er spændt, glad og stadig lidt bange for at have smidt alle mine tidligere planer ud af vinduet, men hold nu op, hvor føles det rigtigt.

Jeg ved ikke om der findes en rigtig eller forkert vej, men det kan godt nok være svært ved at se lyset indimellem, men jeg er kun 22 år og jeg har tid til at finde mig selv og min, personlige vej gennem det hele. Det hele lykkedes sikkert på den ene eller den anden måde. Who knows?

4 kommentarer

 • Sådan!! Så fedt du, på trods af hvad du tidligere har stilet efter, at du går efter det der kommer til at gøre dig glad ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkmejer

   Ihh, mange tak! Ja, det er lidt en anden retning, men nogle gange må man satse! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har du bare så meget ret i alle de ting du siger! Nogle gange er det bare også rigtigt svært at nå sine mål.. Men det er vigtigt at man gør det som gør én selv glad! Og fedt at du skal på makeup- og hårkursus!! Det gad jeg godt selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkmejer

   Jamen, lige præcis! Og ja, jeg glæder mig også virkelig meget! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bianco Event: #womenneedmore, introversion & nye kollektioner