Af hjertet tak!

#Singleliv – “Jeg er for gammel til det her”

Det var nok den sætning min veninde og jeg brugte flest gange i fredags. Planen var pink pagne, pizza og dancing all night. Og måske hvis der var en sød fyr, så ville jeg måske dele ud af lidt kys. Det endte alligevel lidt anderledes, da vi kun var i byen i 1,5 time. Der var proppet med mennesker til Slagelse Kulturnat og det var ovenikøbet lønningsdag, så alle var ude at feste. Vi ankom labre, som vi er nede i byen og brugte de første 20 minutter på at debattere, hvor vi skulle gå hen. Der var fyldt langt de fleste steder og vi går udelukkende i byen for at overtage dansegulvet, så det er vigtigt med lidt plads til at svinge armene. Vi endte med at stavre ind på Veto (tidligere Karizma, hvor jeg gik som “ung”) og følelsen af at være malplaceret ramte os begge. En dyr indgang og en dyr garderobe og to piger, som ikke var nær så fulde, som de andre. Musikken var øredøvende høj og vi får kæmpet os igennem menneskemængden og over til dansegulvet. Vi prøver begge at vrikke lidt med til musikken, men det er næsten umuligt, da der ingen naturlig rytme er. Pludselig råber DJ’en i mikrofoen “hvad så, er i klar til noget psycho, techno trance” og folk virker vildt begejstrede. Jeg tænkte selv, at det var jeg slet ikke parat til, men det drønede ud af højtalerene og ingen af os kunne finde en ordenligt grimasse eller dansemoves, som passede. Jeg tog mig selv i at vippe akavet fra side til side – et skridt til højre og et skridt til venstre. Jeg var jo den mormor, som prøvede at være unge med de unge. Vi besluttede os for at gå ud på toilettet og køen var alt for lang. Men mens vi stod der, så begyndte musikken endelig at være noget, som man kunne danse til, men nu stod vi der ude og ventede pænt på, at det blev vores tur.

Tilbage på dansegulvet og folk lo højt, gik forbi med drinks, flasker og tog shots. Ingen af tingene orkede vi og jeg har aldrig tænkt “hvorfor??” så mange gange. Hvorfor skal den drinks have en kæmpe stjernekaster i? Hvorfor har du købt den? Hvorfor skal du skubbe til mig på gulvet? Hvorfor er musikken så underlig, er det det nye? Hvorfor er vi her? Jeg tog mig selv i at klamre mig til min crossbody-bag under hele aftenen og enten kigge på min veninde eller ned i gulvet. Vi prøvede ihærdigt at komme i stemning, men alle menneskerne på Veto var så unge. De fleste var yngre end os og derfor besluttede vi os for at søge andre græsgange. Vi løb ind på Old Irish og løb ud igen, da der var proppet. Vi løb ind på Gammeltorv og blev mødt af 40+ mænd og der var også proppet. Vi forsøgte lige inden at bevæge os til lyden af Boys, Boys, Boys, men måtte opgive, da der hele tiden skulle nogle forbi og nu var vi lidt for unge. Tilbage på Veto og da min veninde så lige så forvirret ud, som jeg, så overvejede vi at give op. Da jeg fik en arm i ryggen og en i nakken, fordi folk ikke kunne styre deres moves til techno trance, så kunne jeg ikke andet end at grine lettere manisk. Helt ærligt, har det virkelig været sådan at gå i byen? Og kan folk virkelig lide det? Vi blev hele tiden hevet fra hinanden, fordi der var folk der grindede op og ned af hinanden, så de ikke så os. Jeg dømmer ingen, fordi jeg har haft min del af kiss-and-dance, men selvom at jeg er single nu, så virkede det ikke rigtig som noget, jeg selv havde lyst til. Jeg kiggede på klokken og den var kun 1.20. Da jeg kiggede igen efter, hvad der føltes som en evighed, var klokken kun blevet 1.28. Vi gav op. Vi gik ud og hentede vores jakker og så gik vi hjem. Der var pizzarester, rittersport og pagne tilbage, så hvorfor ikke hellere hygge derhjemme end at stå der. Vi plejer ellers at kunne danse hele natten uden at få alt for ondt i fødderne, men det var umuligt.

Vi var blevet for gamle. Måske ikke rent aldersmæssigt, men mentalt. Jeg er alt for gammel til at blive skubbet, mast og være blandt så fulde mennesker. Jeg er slet ikke til det og det har jeg allerede snakket en del om her på bloggen. Men denne her gang føltes det virkelig ekstremt. Vi blev enige om, at cocktails og hygge nok bliver sat på skemaet næste gang. Jeg husker Slagelse som et godt sted at gå i byen, men måske var det, da jeg var yngre? Måske har jeg bare haft mine del af byture? Jeg er en bedstemor af rang, fordi det gik op for mig, at jeg hellere vil gå i teateret, operaen eller sidde et sted og høre jazz med smækre cocktails end at stå der.

 

Jeg ved ikke, om det bliver den allersidste bytur i mit liv, men der går nok noget tid, før at jeg har lyst til at gøre det igen. Heldigvis havde min veninde og jeg det på samme måde, så ingen krise der. Jeg tænkte en del gange, mens jeg var der, at: “det her bliver et godt indlæg til bloggen” og det håber også at i synes. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg fyldte 82 år og blev bedstemor, men jeg er i den grad og jeg embracer det. Hurra for teboller, teater og den rollator, som jeg nok snart modtager fra kommunen.

7 kommentarer

 • Puha det er samme følelse jeg får når jeg en sjælden gang i mellem sniger mig i byen. Jeg kan ikke rigtig holde det ud. Tilgængelig synes jeg stadig at privatfester har noget og glæder mig altid til at feste med vennerne. Eller ikke når mit 82 årige jeg er træt og har lyst til at hå i seng kl 20 på en fredag ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var det helt på samme måde. Er dog ikke single, men hele måden at være i byen på i dag har ændret sig markant. Øv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkmejer

   Jeg tror ikke helt at jeg kan finde ud af at indordne mig efter den mentalitet, som er i bylivet. Jeg er nok bare for gammeldags og jeg er bare glad for, at jeg ikke er alene om at være træt af byen og måden det foregår på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Der er heller ikke noget værre end et propfyldt diskotek der ovenikøbet spiller dårlig musik – det er jeg også selv blevet alt for gammel til (mentalt i hvert fald). Det er meget hyggeligere at sidde et sted hvor man rent faktisk kan føre en samtale og ikke skal være bange for vildfarende arme eller skub i ryggen 😉 godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkmejer

   Haha, jeg forstår virkelig! Det er jo umuligt at føre en samtale og jeg er altid helt hæs dagen efter. Det er nemlig meget hyggeligere at sidde og kunne snakke sammen! og tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha, jeg er glad for jeg ikke er single, for det tror jeg slet ikke jeg kunne finde ud af i dag 😛
  Selvom jeg ind i mellem godt kan savne de vilde byture og skubben og masen som du nævner.., Btw, virkelig fedt billede du har lagt op!

  / Liselotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkmejer

   Mange tak for rosen! Og det kan også være meget sjovt engang imellem. Jeg elsker virkelig at tage ud for at danse og nyde den høje musik, men når det er techno og intet plads, så bliver jeg alligevel lidt træt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Af hjertet tak!