OOTD: Nyt år, nyt hår og den der kjole fra H&M..

Leave Taylor Swift alone…

En lille reference til Britney Spears skandalen i 2007, men nej, i får ikke en video af mig der siger det med mit ugly cryface. Dog vil jeg faktisk gerne snakke lidt om alt det, som foregår omkring Taylor Swift lige nu og det skal ikke som sådan være en forsvarstale, men kan vi tale om the dobbeltstandard, som foregår lige pt? Helt ærligt, så forstår jeg ikke, hvorfor at mænd må slippe af sted med at rappe: ?That bitch?, ?whore?, ?slut?, ?psycho fugking ex, sidebitch? and what the frick not, men det er der ingen der taler om. Ingen ved om Kanye fik lov til at sige ?that bitch? i hele den sag, men det handler ikke så meget om det. Det handler om, at mænd gerne må svare tilbage, tale nedværdigende og skrive sange om kvinder, men det må kvinder ikke. Taylor Swift er bare eksemplet på, at fordi hun har datet og skrevet sange om det, så går verden amok og hvorfor? Har i hørt alle de andre, som gør præcis det samme? Både mænd og andre kvinder? Det er jo ikke noget nyt fænomen og let?s be frank. John Mayer har datet mange damer. Mange utrolig smukke og talentfulde damer og han er selv vildt talentfuld, men hvorfor caller man så ikke man ud på det? Hvorfor er det at Taylor hænger på ?serial-dater? og at hun ikke kan holde en mand, når mændene gerne må date til højre og venstre, fordi ?boys will be boys.? Ja, lad dem date alt det de vil og lad os da være lige så åbne omkring det den anden vej. Dengang med Miley Cyrus og Robin Thicke, hvor Cyrus twerkede op ad ham, var det hende, som blev sat i spotlightet for at være for meget, men ingen talte om ham? Mænd procurerer musik og musikvideoer med smækre damer, som danser i ingenting, men bliver ukomfortable, når sangerinder som Marina and The Diamonds laver en video med smækre mænd? Hvorfor kan det ikke vendes om? Hvorfor må Taylor Swift ikke give et clap back eller vende slange-symbolikken til noget, som hun kan bruge? Det virker ikke til at hun kan vinde og ingen af os kender hende jo, så jeg ved heller ikke, hvad der er rigtigt eller forkert. Men er hun stille, så er det i vejen og når hun udgiver ny musik, så gør hun noget forkert igen, fordi hun er for meget, for barnlig, for dum, for god til musikbranchen og hvad jeg ellers ikke har læst snart. Der er altid noget. Der var en gang, hvor hun troede at hun havde vundet en pris og hendes reaktion var først overrasket indtil at hun opdagede det ikke var hende og folk er så onde omkring det. Det er da menneskeligt. Måske er hun sygt dygtig til PR og min mening om hende skifter også lidt, men hun er da alt andet også bare et menneske med følelser og reaktioner som andre. Jeg synes det er så ærgerligt at kvinderne ikke ?får lov? til de samme ting eller får lov til at slippe af sted med det. Det gælder jo ikke kun i musikbranchen eller med Taylor Swift, det gælder hele vejen rundt. Kvinder kan ikke få lige så mange skuespilsjobs, når de er over en vis alder, men mændene får den ene rolle efter den anden. Kvinder må ikke skrive breakup-songs om mænd uden ordene ?jerk, fuckboi, idiot, wanker?, men mænd må godt og ovenikøbet slippe af sted med ?bitch? og der kan man ikke engang forsvare det som kvinde, for så er man ?prissy? og kedelig. Jeg gider da heller ikke at blive kaldt for bitch og at være sangerinde, kunster, skuespiller eller forfatter handler jo om at trække på de personlige erfaringer og meget af det er udledt gennem gode eller dårlige oplevelser med kærlighed, fordi det er grundlaget for mange ting. Hvorfor er forskellen så stor og hvorfor er der stadig så meget forskelsbehandling?

 

Alt jeg kan sige er, at jeg har lyttet til LWYMMD en million gange og set musikvideoen omkring samme antal. Jeg er imponeret over musikkens kvalitet, hendes clapback kan argumenteres for at være barnligt, men jeg kan godt lide det og jeg synes altså, at hun er ret sej. Hun er sej, fordi hun ikke gider at finde sig i det og kan vi også lige praise hendes sexual assault lawsuit for kun 1$, fordi det ikke handlede om penge, men om pointen? Jeg synes generelt at kvinderne som tør stille sig frem og op imod nogle af de klassiske ting er seje. Jeg synes at det er nødvendigt, at vi oplever det anderledes og at mændene ikke nødvendigvis behøver at lave om på deres musik, men lad dog kvinderne få lov til det samme uden, at folk skal sidde derhjemme med hønserøv og være ved at tabe After Eight?en ud af munden. Vi er i 2017 nu og man kan studere Beyoncé på KU, så vi har rykket os, men lad os lige blive ved med at rykke os fremad hele tiden.

   

2 kommentarer

 • Hvor jeg dog forguder feministiske indlæg! Fedt at du tager kampen op og super godt skrevet! <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkmejer

   Tak! Jeg elsker nemlig selv at læse feministiske indlæg og jeg tror også at det hjælper lidt, at jeg er i gang med at skrive en opgave om feminisme og skønhedsidealer, så det ligger lige i overfladen 😉 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD: Nyt år, nyt hår og den der kjole fra H&M..