The Great 22nd Birthday Bash - Prepping

The Great Gatsby – Makeup & Hair

Anden del i Gatsy Birthday Edition og det er en guide til hår og makeup. Der er min forvandling og så er der en guide til de typiske frisurer og de typiske træk ved makeuppen, så man selv kan lege lidt med det. Det er dramatiske øjne, læber, skarpt hår og massere af bling.

Hår:
Håret for de ældre generationer i 1920’erne valgte at beholde det lange hår og lavede de fineste opsætning, som ofte havde fingerwaves eller små krøller. De yngre generationer havde ofte også opsætninger, men det var i denne her tid, at “the bob” virkelig blev populær. Tiden var til et boy-ish look og derfor var der mange kvinder, som fik klippet håret rigtig kort, hvilket sparrede dem tid med opsætningen og det var mere praktisk. I modsætning til tidligere så skulle denne frisure være glat og sleek. Den skulle sidde helt skarpt.
På de billeder som jeg har taget, har jeg løst fulgt en opsætningsguide, da mit hår er for langt. Man starter med at krølle håret, lader det sætte sig til strammere krøller og ender med at lave lidt løse waves i fronten og samler det i nakken. Det her er også et eksempel på mig, som øver mig og mit færdige look til på lørdag er ikke helt bestemt på hårfronten. Generelt er krøller et stort hit i 1920’erne i det at man fik de første elektriske krøllejern, som var meget små og derfor lavede meget fine, stramme krøller. Det var lidt af et fremskridt. Så enten en løs opsætning med waves og krøller eller en stram bob med glatte, skarpe kanter.
Typisk var håret prydet med bånd eller andet bling.

Vil man gerne have inspiration til håret, har jeg samlet et par guides fra den store Youtube-verden og ellers kan man få god inspiration ved at se serier som Downton Abbey og Omstillingsdamerne på Netflix.

Faux-bob
Downton-Abbeys Rose Maclare look (den jeg fik inspiration fra)
Flappergirl

 

Makeup:
Makeuppen var mere markant og der var især fokus på øjnene. Eller den regel der er i dag omkring et fokuspunkt – læber eller øjne, ja den brugte de altså ikke. Der var farve på læberne, som ofte var ret mørke og der blev ikke holdt igen med rougen. Jeg har selv valgt at lave en black/white-øjenskygge og jeg har ikke udeladt mine cateyes, men det var nok ikke så almindeligt dengang. Der har været eyeliner, men de har ikke trykket den helt så langt ud. Det kommer først omkring 40’erne og 50’erne.

Øjenbryn – Små, skarpe og meget markerede. Det var i denne tid, at de skulle være tynde og de blev i den grad tegnet op.

Øjenskygge – Eyeliner rundt om hele øjet og især ovenpå øjenlåget. Smokeyeyes er et term, som man godt ville kunne sætte på denne type øjne.

Øjenvipper – Find mascaraen frem og tilføj en god mængde. Der var knald på og mange brugte falske øjenvipper for ekstra effekt.

Hud – Meget lys og fin. Huden skulle se “flawless” ud og være matte.

Kinder – Rouge og især i de pink farver. Som oftest på toppen af kindbenene.

Læber – Mørk rød, lilla og andre mørke nuancer. Der blev sat fokus på cupids bow og læberne fremstod ofte ret små.

 

Her er min forvandling og min øvelse indtil videre. Jeg er ikke helt tilfreds endnu, men det er fremskridt. Det er et moderne take på en klassisk trend.

 

   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Great 22nd Birthday Bash - Prepping