On my wishlist: Julie Sandlau smykker...

The Great 22nd Birthday Bash – Prepping

The countdown has begun og jeg fylder 22 år om seks dage. Det skal fejres med mine søde veninder og der er budt op til en fin lille Gatsby gathering. Jeg har valgt et Gatsbytema, som på sin vis ikke er ret originalt, men jeg så en smuk flapperkjole og byggede temaet op omkring den. Romanen af F. Scott Fitzgerald er udgivet i 1925, men for at det ikke skal være helt løgn, så tager den sted i 1922. Så nu når jeg fylder 22, hvorfor så ikke lade som om at det er 1922 for en aften?

Så i løbet af denne her uge vil bloggen være fyldt med indlæg fra prepping, hår & makeup, samt en afsløring af min fine kjole, men det må lige vente lidt endnu. Jeg starter temaugen ud med at vise min prepping og giver et par gode råd eller to til at planlægge en Gatsbyfest.

Der mangler stadig indkøb, food-prep, blomster og alt muligt andet, så jeg er langt fra klar, men jeg har heeeelt indtil lørdag. Godt at jeg har lavet et hav af lister.

Bordopdækning

Mit valg af bordopdækning og pynt er ikke helt fastlagt inde i mit hoved. Jeg har en ide om, hvordan det skal se ud, men jeg mangler rigtig at kunne pynte det op og jeg har lært at en god værtinde altid gør det aftenen før, så det må blive på fredag, at jeg kan få det på plads. Dog har jeg valgt en
– Sort, blonde dug
– Art Deco lignende servietter, samt nogle små, guld cocktail servietter.
– Bordkort som oprindeligt er konvolutter. Der er en surprise indvendigt, som er nøje udvalgt til hver af gæsterne.
– En fin fjer med guldglimmer, som er støver over det hele med glimmer. Seriøst, man skal bare kigge på den, så har man glimmer i hovedet.
– Servicet er fra IKEA, men vandglasset er et arvestykke og det samme gælder isasietterne også.

Pynt
Pynten forsætter teamet om sort og guld. Jeg har købt 60 balloner, som alle skal pustes op. Nogle skal hænges op og andre skal bare smides lidt rundt på gulvet. Jeg må lige få sat mine forældre i arbejde, når de skal pustes op, så kan vi alle få trænet lungerne lidt.
Udover balloner, har jeg lavet små guld/creme og sorte papirsdimser. Jeg ved ikke engang, hvad man skal kalde dem? En form for blomst, måske? De er lavet ud fra en DIY-guide fra Søstrene Grene.
Så har jeg købt de obligatoriske folieballoner med tal, så der kommer til at stå 22 og da jeg sagde til mine forældre, at jeg ville hænge dem i vinduet, troede de, at jeg mente 22 almindelige balloner, hvilket jo på ingen måde er en logisk antagelse, men altså.. Jeg kan afsløre, at de er udtaget fra planlægningen af noget.

Menu & Drinks
Menuen ser således ud:


Jeg har med vilje valgt en let forret eller nok nærmere lidt fingerfood, fordi jeg ikke selv er et forretsmenneske, men nok nærmere et dessertsmenneske. Derfor er jeg også gået all ind på marengs og det fineste pynt, plus at de skal prydes med spiseligt guldglimmer.  Der kommer til at indgå citrusfrugter i både mad og de drinks, som jeg selv har komponeret og det er af de simple årsager, at jeg elsker citrus, men faktisk også fordi, at det var yderst populært i 1920’erne. Jeg tror, at det har noget at gøre med, at det blev en ny importvarer. De blev hvert fald flittigt brugt til lemonade (som er ingrediensen i min egen Old Sport-drink) og ydermere som bordpynt. I The Great Gatsby er der en passage, hvor de kommenterer på de mange citrusskræller på gulvet hos Jay Gatsby, hvilket stammede fra en af hans mange fester.
Der er mange gode guides på nettet, hvis man gerne vil have en menu, som bare minder lidt om 20’erne og jeg har selv fået lidt inspiration fra denne her. Den har alt fra cocktails, menu og den pinpointer steder i romanen, hvor de spiser eller drikker lige netop det.
Der skal jo champagne til og selvom at Asti ikke just er det, så er der ikke rigtig nogle af os, som er fan af det. Der skulle dog være bobler og Asti er et fremragende alternativ. Der er bobler og der er en prop, der siger “pop”.

Som sagt har jeg lavet to cocktails og den ene er Dainty Daisy som er med hindbær/rosen-sirup, club soda og gin. Den anden er Old Sport, hvilket kommer fra at Gatsby kalder stort set alle for old sport. Det var datidens “bro”. Nå, men den er med lemonade, vodka og mynte – plus at den skal shakes i min vintage shaker. Så en drink som er stirred og en som er shaken.

Musik
Jeg arbejder stadig på at lave en playliste, som giver mening. Min plan under middagen er hvertfald at høre noget Jazz, så jeg udforsker Spotify for gode Jazz-lister. Jeg har ikke så meget erfaring inden for det område, men jeg har været fast lytter til P8 Jazz de sidste par uger, fordi jeg kan egentligt meget godt lige sådan noget hygge-jazz og ikke så meget fusions-udgaven, som bare bliver larm i mine øre. Jeg har fundet en lister der hedder Crooners, som indeholder mange af de gode, gamle klassikere. Altså, 1920’erne var jo kendt som de brølende 20’ere, hvor de lyttede til Jazz og dansede. Der var også en grund til at kjolerne ændrede sig, da damerne også skulle kunne svinge stængerne til god musik. Det bliver nok ikke Jazz hele aftenen, men det tror jeg, at vi tager, som aftenen skrider frem.

Playlister på Spotify, som jeg kan anbefale:
– Crooners
– Hyggelig Jazz
– Jazz du kender (man kender overraskende mange af dem)
– From a Smokey Bar

4 kommentarer

 • Hvor ser det fint ud! Jeg glæder mig til at se de kommende indlæg og især din smukke kjole❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkmejer

   Ih tak! Jeg kan love for, at jeg glæder mig til at vise kjolen frem! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er sikker på at det bliver en fantastisk fest! Og det er da bare om at komme i gang med at puste de balloner op, haha! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkmejer

   Haha, ja det er det! Jeg har dog hørt rygter om, at der ligger en af de der pumper et sted, så måske man skulle lede efter den 😉 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

On my wishlist: Julie Sandlau smykker...