Tiny Moments: Vintage Garden Party

Modern Vintage: 1920’erne – skab et moderne look med inspiration i flapper, frills & fantastiske smykker…

6e7df383c4860e1f25e96f4ebaba1057-art-deco-print-art-deco-illustration

 

Flappergirls blev det nye i 1920’erne og det var i særdeleshed med Coco Chanel i front. Looket skulle ikke længere være feminint, men lettere drenget med flad barm, ingen silhouet og kort hår. Det var lidt af et skift, men moden skulle gøre det lettere for kvinderne at bevæge sig. Korsetterne blev smidt ud, kjolerne blev lagt op, ærmerne blev korte eller fjernet helt. Da knæene endelig blev vist, var der også en del flappere som anvendte rouge på dem, så de blev fremhævet og skinnede når de dansede til jazz.

1920’erne er tit en tid, som går i glemmebogen med mindre at man snakker udklædning. Det behøver ikke at begrænse sig til kostumer, fordi det er let at skabe en chic mode i hverdagen. Der er nogle forskellige ting, som man kan tage udgangspunkt i for at give det en 1920’er vibe og så kan man klare resten med accessories, hår og makeup. Det vender jeg tilbage til i et par andre guides, men tøjet er et godt udgangspunkt.

Tøj

 • Snit
  I 1920’erne var snittet det såkaldte “drop waist”, som i al sin enkelhed betyder at snittet sidder omkring hofterne og ikke det typiske ved taljen. Kjolernes udskæring var også ment at mindske barmens form, så man så længere og “flad” ud. Det skulle være praktisk.
  De skal være løse og have et meget lige op-og-ned snit.
  Robe de Style var yderst populært. Det var en chemise kjole med fitted overdel, drop waist og et skørt med meget fylde i.
 • Længde
  Midi-længde eller knælængde. Kjolerne blev lagt op fra at være langt under knæet og til lige ved eller over. Det kom an på, hvor modig man var.
 • Farver
  Flapperkjoler findes i mange farver og geometriske mønstre var meget in. Nu når kjolerne var lige, så skulle formene påsys i stedet. Kjolerne var typisk sorte, mørkeblå eller nude. Der var altid mange detaljer på og 20’erne viste at more is more. Perler, palietter, fjer og meget andet blev påsyet og festkjolerne var kunstværker i sig selv.
  Hverdagskjolerne var mere nedtonede med lige overdele, kraver og meget “flowy”. Der var mindre silhouette om dagen end i aftenkjolerne.
 • Frills
  Var man lidt mere til Charleston-trenden, så var det især flæser der var in. Kjolernes lige snit og midilængde gjaldt stadig. Det skulle virkelig kunne ses, at man bevægede sig til musikken. Charleston var oprindeligt en dans i stil med Lindy Hop.

Sko

 • Style
  Good ol’ Mary Janes. Det var den ultimate 20’er sko. Havde man ikke mulighed for dem, så var T-bar sko også et stort hit. Igen skulle man kunne bevæge sig i dem og holde ud at danse, feste og mingle en hel aften. Farverne var oftest sort, guld eller nude.
 • Højde
  Ikke mere end 5-8 cm.

Accessories

 • Smykker
  Perlekæder! Art deco smykker, brocher og ringe var det helt store. Helst det hele på én gang. Clutches med perler eller små håndtasker med en kort kæde.
 • Hårpynt
  Hatte blev ofte set i gadebilledet og til fester. Ellers er de klassiske pandebånd med perler, glimmer og andet godt også typisk for både flapper og charleston.

Herunder er der eksempler på moderne items, som har lidt 1920’er vibes og som nemt kan dresses op eller ned. Der er lidt til hverdag og lidt til fest. Det er jo, hvad man gør det til. Stort set det hele er fundet i H&M, så er det bare noget med at have nogle af rådene i baghovedet, når man shopper. Så kan man meget hurtigt ligne en fashionabel flappergirl a la 2017.

 

mjklmlkol

Art Deco ligende øreringe // Mary Janes // Hårbånd

njknk

Lang glimmer kjole // Lyserød // Sort // Denim

 

   

2 kommentarer

 • Åh, super god “guide”! Er selv helt vild med stilen fra 20’erne og elsker alle outfits fra The Great Gatsby, for eksempel 😀

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Mejer

   Tak! Og lige præcis, jeg har selv lige genlæst The Great Gatsby, så derfor blev jeg nok også lidt inspireret. Det er altså en fed stil 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tiny Moments: Vintage Garden Party