"Sig mig engang, har du ikke taget på?"

Jeg bruger hverken shampoo eller balsam…

hjkhj

Tre års forskel. Ja, det er allerede tre år siden, at jeg selv blev student. De røde læber er der endnu og det samme gælder det lyse hår. Det andet har allerede været på bloggen, men det viser meget godt, hvor fyldigt det er blevet. Jeg ville gerne have fundet et bedre før-billede, men fordi mit hår altid har været så problematisk, så har jeg altid sat det op.

Jeg skrev i min anmeldelse af “Wanderlust”-boksen, at jeg ikke kunne bruge Kérastase shampoo’en, fordi jeg simpelthen ikke bruger det. Det virker ret underligt, for hvordan vasker man hår uden de nødvendige remedier. Det er jo lidt ulækkert bare at skylle det og det skal jo trods alt vaskes.

Jeg har i snart et år benyttet mig af “no-poo” metoden. Jeg er ikke den største fan af navnet, men det betyder i alt sin enkelthed, at man bruger “naturlige” remedier, som findes i køkkenskabene. Folk kigger altid forvirret på mig, når de har været ude på badeværelset og set både bagepulver, eddike og majsstivelse. Jeg har ikke gang i et eksperiment, men nærmere min egen lille shampoo og balsam fabrik.

Grunden til at jeg selv begyndte på dette alternative projekt var, at mit hår evigt og altid var fedtet. Det hjalp ikke at købe den dyreste shampoo eller at vaske det hver dag. Mit hår så trist ud, hver gang at jeg kom op til min frisør og mine spidser var gennemsigtige af slidtage. Jeg fik en periode, hvor jeg mindskede hårvaskene med shampoo og det stoppede med at være ulækkert og fedtet i længere tid. Jeg havde ydermere læst om “no-poo”, så jeg besluttede mig for at prøve det af. Jeg var så bange for, at mit hår ville falde af. Bagepulveret syrede og boblede nede i vandet og jeg turde næsten ikke hælde det i. Omvendt har andre jo gjort det, så derfor prøvede jeg også. Jeg var så overrasket over, hvor blødt og lækkert mit hår blev af det. Jeg havde nok forventet en eller anden filtret klump, men det var lige til at redde igennem og så var det rent. Intet build-up eller fedt, det hele var rent.
Jeg går dog stadig til frisøren og får farvet mit hår. Efter noget tid uden shampoo havde jeg en aftale hos min frisør igen og han nåede knapt nok at tage rigtigt fat i mit hår, før at han udbrød “hold da op, det er jo tykkere.”

Mit hår er blevet tykkere og mere fyldigt. Det er lidt en blanding af det hele tror jeg. Jeg vasker det mindre. Det betyder også, at jeg føntørrer det mindre og generelt påfører det mindre skade. Jeg bruger stadig glattejern og krøllejern, men får så meget ud af mine krøller som muligt. All in all, har det bare været så fantastisk for mit hår. Jeg ved ikke, hvordan andre vil synes om det, men jeg er godt tilfreds. Jeg sparer penge på shampoo og balsam, samtidig med at jeg ikke påfører det unødige kemikalier hele tiden.

Jeg har herunder min forklaring på min “no-poo” livsstil, så hvis man selv vil begive sig i kast med det, så skal har jeg en lille miniguide.
Man skal dog være opmærksom på, at håret bliver latterligt fedtet i begyndelsen, fordi håret skal finde den naturlige balance igen. Man fælder mere og man skal børste sit hår hver dag. Børsten skal også lige renses lidt oftere, men det er det hele værd.

“Shampoo”:
Min shampoo består af bagepulver og vand. Intet mere, intet mindre. Jeg vasker det ca. to gange om ugen med en opløsning lavet på øjemål. Mere præcist to spsk bagepulver og to dl vand til mit skulderlange hår. Det hældes forsigtigt i og masseres ind i 2 minutters tid. Så skylles det bare ud, som en normal shampoo. Det er lidt underligt, at det ikke skummer og i begyndelsen savnede jeg det. Nu tænker jeg ikke så meget over det. Det kan dog svie lidt i begyndelsen, men det er bare fordi bagepulver generelt er lidt kras.

“Balsam”
Min balsam består så af en omgang eddike og vand. Det tager kalken fra vandet og de sidste rester af bagepulveret. Man kan med fordel bruge æblecider-eddike, fordi det dufter lidt bedre. Personligt bruger jeg den billige til 4 kroner fra Netto. Det er ca. 2-3 dl eddike og 2 dl vand. Vandet er mest for at mindske eddikeduften. Man skal lige være opmærksom på sine øjne, fordi det svier som bar pokker! Jeg har prøvet at stå med hovedet nedad og fået det i øjet, for så at svinge tilbage og få det lige ind i næsen. Det kan ikke anbefales…

“Hårkur”
To æggeblommer og en dåse øl, ca. 30 minutters “leave-in”. Så nemt kan det gøres. Denne proteinkur må ikke bruges for tit, men den er dejlig effektiv og efterlader håret blødt. Det lugter ikke så rart og man skal ikke gøre det med tømmermænd. Det er ret vigtigt at æggehviderne er sorteret fra, de stiver nemlig håret. Dog kan de bruges til en ansigtsmaske, hvis man gerne vil have noget ud af det hele.

“Dry shampoo” eller “Dry no-poo”
Jeg bruger stadig Batistes dry shampoo, fordi de dufter godt og fordi de er lette at anvende. I perioder bruger jeg helt almindelig majsstivelse. Det sviner lidt mere under påførelsen, men det tager det overskydende fedt. Jeg hælder bare lidt ud i hænderne og kører det igennem håret. Nogle dage skal der mere til end andre. Det giver også ekstra fylde til håret, så det er særligt godt, hvis man skal lave en opsætning eller en messy bun.

Rundt regnet bruger jeg ca. tre bagepulver (dem fra Netto) om måneden og ca. to eddike, måske endda mindre. Sammenlagt bliver det 32 kr om måneden. Jeg laver kun hårkuren, hvis jeg lige har en bakke æg og en øl stående, men selv to æg til 3 kr stk og en billig øl til ca. 8 kr, så er det kun 11 kr for en vidunderlig hårkur. Alt sammen til 43 kr om måneden.

Det skal siges, at jeg bestemt ikke er hellig. Jeg har bare fundet en metode, som fungerer perfekt for mit vedkommende. Jeg bruger stadig heatprotection, en smule hårolie og nogle gange lidt balsamspray. Jeg går også stadig til frisøren, hvor han vasker mit hår med shampoo efter farvningen. Det gør, at mit hår lige skal finde den naturlige balance igen efter sådan et besøg, men det er så sjældent, så det overlever jeg nok med.

God fornøjelse med “No-poo” projektet og har man spørgsmål, kan man jo altid skrive til mig.

3 kommentarer

 • Ja det lyder interessant – jeg er nok ikke lige der, hvor jeg selv prøver det men skriver det bag øret :O) Men prøver selv at spare på hårvasken (1-2 gange om ugen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Mejer

   Det er også lidt af et skift, men man vender sig hurtigt til at det ikke skummer og jeg kan love for at mit tynde hår har fået det bedre, man kan jo prøve det på en fridag og få en fornemmelse i første omgang. Men det er altid godt at vaske hår færre gange på en uge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Woaw, hvor er det anderledes men helt vildt interessant!
  Det kunne være rigtig sjovt at prøve og se om det også har en positiv effekt på mit hår <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Sig mig engang, har du ikke taget på?"