Interview: Seje, selvstændige kvinder - Tri4Chicks

#Ærligt talt – Paradise 2017 – små drenge eller forskruede mænd?

dame-maggie-smith-downton-abbey-image-1-255994262

Det her var omtrent mit ansigt, da jeg skrev indlægget. Violet Crawley fra Downton Abbey (aka Maggie Smith) er det perfekte billede på min indre gamle dame.

 

Jeg er vitterligt rystet over “mændenes” mentalitet i Paradise Hotel. Det har været sådan år efter år, men jeg er virkelig i chok over deres måde at behandle de kvindelige deltagere på. Jeg forstår sagtens, at det er et spil og hele ideen med Paradise er, at man skal lokke deltagerne i “fordærv” og udfordre deres moral gennem slangelignende udfordringer og en hvisken (eller den velkendte råben af “breeeeev”). Når det så er forklaret, så kan jeg slet ikke sætte mig ind i, at flere af de små drenge udnytter pigerne efter så kort tid. Flere af dem udtalte med et fjoget smil “ja, altså jeg har da bestemt tænkt mig, at hun skal falde for mig, så jeg kan køre på hendes følelser.” Undskyld, hvadbehager? Min indre gamle dame skal lige finde sin høretragt frem og have gentaget den del? Spille på hendes følelser? Ja, altså det er jo set før, men hvorfor dog det? Hvorfor bekræfte at der er så mange af de såkaldte “fuckbois” og at man som kvinde skal passe lidt ekstra på sig selv, fordi at andre vil spille på ens følelser til egen fordel. Og hvorfor være så stolt over det? Jeg har sjældent set så glade mænd og så triste kvinder. Jeg er godt klar over, at der er en kontrast mellem reality-tv og virkeligheden, men altså der var jo ingen der twistede deres arm for at sige det.

En af de andre mandlige-deltagere får ovenikøbet omvendt en diskussion til egen fordel. Hun udtrykker sin usikkerhed og forklarer årsagen til hendes lettere passive adfærd, fordi hun udemærket godt kender spillets regler og ud fra, hvad jeg så, så havde hun ret. Dog ender samtalen med, at hun i ramme alvor siger “ja, jeg kan jo godt se, at det hele var min skyld.”

Jeg siger det igen, undskyld, hvadbehager? Det var ikke hendes skyld og hele diskussionen handlede om, hvem der afgav mest opmærksomhed, så for at tale i ligestillings ånden, så kunne de begge have mødtes på midten eller påtaget sig deres del, men at det ender ud i, at hun tror, at hun er forkert. Det er mig en gåde. Hun var ikke forkert på den og til trods for, at vi kvinder bliver fremstillet som skrappe og at vi ofte underkuer de stakkels mænd, så er Paradise da et eksempel på det modsatte.

 

Jeg er virkelig rystet over, at der tydeligvis findes så mange drenge med en så underbemidlet mentalitet og hvor i alverden er gentleman-genet blevet af? En af de særligt odiøse deltagere render konstant rundt som en pubertær dreng og råber op om “kusser” eller “latterligt små patter”, og at han ikke stoler en my på kvinder. Ovenikøbet omtalte han en af kvinderne som: “hende der kussen”. Jeg er rystet i min grundvold og forarget over manglen på reaktion. Måske hørte ingen det gennem deres rus af mexicanske drinks og højstemthed? Eller måske er vi bare blevet så vant til at blive kaldt “kusse” og “luder”, hvis ikke vores reaktion passer mændene, så at vi er holdt helt op med at reagere. Altså, jeg har da selv fået kastet frasen “luder” i hovedet, fordi jeg ikke havde lyst til at give mit nummer til en tilfældig i byen. Men at kalde en kvinde de ting, er dybt forskruet og de burde alle få en lektion fra selveste Emma Gad. Der er ingen pli og ingen respekt tilbage og det er desværre den generation som overtager mere og mere. Det er det, der fremvises i bedste sendetid og vi sluger det råt. Det er det, som vi videregiver til drenge i deres mest påvirkelige alder. Hvordan skal de lære, hvordan man behandler en kvinde ordenligt, hvis det er det, som de sidder og ser? Og selv hvis ikke de lige ser Paradise, så findes den tendens jo i meget af nutidens musik, andre reality-programmer og what not. Det hører efterhånden til sjældenhederne, hvis en sang slet ikke indeholder ordene “bitch”, “luder” eller “ho”.

Jeg ved, at der findes søde og respektfulde mænd derude, men de er efterhånden ved at være en truet race og jeg ærgrer mig sådan over det. I kan så meget mere end det, i kære mænd, og i ved jo udemærket godt, hvordan man behandler kvinder – realityshow eller ej. Kom nu lidt ind i kampen og udvikl jeres “caveman”-mentalitet, vi er altså i 2017 nu. Det er langt mere tjekket og mandigt at behandle kvinder med respekt og ligeværdighed.

 

Slut fra den gamle frøken, som var ved at få sin ferrero rocher galt i halsen over, at det er nødvendigt at udtrykke disse problemstillinger og at det tydeligvis står grelt til.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Interview: Seje, selvstændige kvinder - Tri4Chicks