Velkommen til den nye feature.... Frk. Mejers interviews!

Interview: Seje, selvstændige kvinder – Tri4Chicks

17270714_10154655149383541_2023631196_n

I lørdags havde jeg æren af at lave mit allerførste interview til bloggen og det var i selskab med tre ufatteligt seje kvinder. For hvis der er noget, som jeg støtter op om, så er det seje og selvstændige kvinder!

Anette, Anja og Janni repræsenterede tre ud af fire medlemmer fra gruppen Tri4Chicks, som cykler og udfordrer sig selv for at støtte sclerose. Den sidste seje kvinde er Jette, som desværre ikke kunne være med i denne omgang.

Janni fik selv diagnosen multipel sclerose for to år siden og der er stor enighed i gruppen om, at det er en sygdom som mangler opmærksomhed og ikke mindst penge til forskning. Sygdommen er så unik og kompliceret, at alle som er diagnosticeret oplever den på deres egen måde og dette er med til at gøre den vanskelig at forske i og finde medicin for. Selvom at Janni lever med sygdommen hver dag, så har det ikke stoppet hende i at kaste sig ud i store udfordringer.

Gruppen mødtes gennem samme triatlongruppe og de følte, at der manglede et hold, som udelukkende bestod af kvinder. Alle fire kvinder meldte sig til MS Bike Challenge, som er 722 kilometer på cykel fra København til Skagen. De skal gennemføres på 30 timer og det er ikke første gang at de gør det. De gør det for at udfordre sig selv og for at opleve, hvordan hjernen og kroppen går igennem de mange stadier og faser af udmattelse, adrenalinkick og hvordan deres viljestyrke og sammenhold får dem over mållinjen – med eller uden sclerose.

Anja, Janni, Anette og Jette har alle en særlig passion for cykelsporten, da det består af mere end hård træning og der er plads til at kunne hygge sig. “Det er det sociale, som er i højsædet og vi er andet end benhårde, jernladies” siges der grinene og selvom at de uden tvivl er jernladies, så er det på bedste vis. De holder hinanden i gang og cyklingen gør det muligt for dem at kunne fortælle historier om alt og intet. De motiverer hinanden gennem det sociale, så det er tydeligt, at der er et stærkt sammenhold og at der også er plads til at være sig selv. For forskelligheder er ikke til at komme uden om, men de har alle de samme mål og det kunne vi alle lære meget mere af. Vi lever i en verden, hvor kvinder desværre bekæmper hinanden mere og jalousi fjerner fokus fra, at vi alle er i samme mandsdominerede verden, men det har ikke holdt Tri4Chicks tilbage.

Når de ikke cykler eller træner, så er der stort fokus på at lave arrangementer og indsamlinger til fordel for Scleroseforeningen. Den 19. april afholdes der “Flødebolleløbet”, som opfordrer alle til at sætte tænderne i de lækre flødeboller, men også at komme ud at bevæge sig. Det er tilrettelagt således, at alle kan være med uanset om man er rask eller hvilken grad af sclerose, som man har. Det vil altså sige, at alle, som har lyst, kan deltage i løbet og hoppe, gå, hinke eller løbe sig over mållinjen.

I slutningen af marts og til første mandag i påsken afholdes der en auktion, som samler penge ind til forskningen af sclerose. Tingene på auktionen består af alt fra gavekort fra Skoskabet, udstyr fra GripGrab og en signeret Rasmus Walter LP, men der meget mere på auktionslisten og mere på vej. Den afholdes på deres facebookside, som er lige her.

Så vær med til at støtte disse vidunderlige kvinder og hjælp samtidig Scleroseforeningen, som i den grad har brug for mere opmærksomhed

Vil du vide mere?

Tjek Tri4Chicks MS Challenge facebookside og følg dem gennem deres Challenge, som løber af stablen i maj.

Hvis du vil vide mere om sclerose, så gå ind på foreningens hjemmeside og støt, støt, støt.

Skulle du selv være interesseret i MS Challenge, så giv deres hjemmeside et lille kig her.

Ingen kommentarer endnu

Du skal være mere end velkommen til at smide en hilsen, skrive en kommentar til indlægget eller give dit besyv med.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til den nye feature.... Frk. Mejers interviews!