Så hvorfor lige Frk. Mejer?

Så hvorfor lige Frk. Mejer?

2017-02-04-13-35-45

Måske er det et lidt sent tidspunkt at forklare navnet på bloggen, men ikke desto mindre, så kommer den nu.

Jeg valgte Frk. Mejer af flere årsager. Mest af alt fordi at det passer, jeg er ugift = frøken og mit efternavn er Mejer, så kom det ligesom på plads, men når fakta så overstået, så handler det om mere end det. Det handler om, at jeg er en frøken og hele bloggens koncept skal emme af det at være en feminin frøken, men med et moderne præg. Jeg er helt ærgerlig over, at vi ikke bruger frøken i vores dagligdag, men alligevel er der da et par gange, hvor jeg er blevet kaldt det. En ældre dame råbte febrilsk “Frøøken, frøøken, du har tabt din handske” og selvom at hendes generation sikkert har været vant til at sige det, så er der bare noget hyggeligt over det.

Jeg er en frøken. Jeg er en moderne frøken, som bruger Frk. Jensens kogebog som sin madbibel og gerne har maden klar kl. 18 sharp, men som samtidig også mener at ligestillingsdebatten er et væsentligt emne. Jeg er feminist, men jeg er heller ikke så stolt, at en mand ikke må tage sin rolle eller hjælpe med med de ting, som jeg bare ikke kan finde ud af. Jeg er gammeldags på mange områder, men moderne, fordi at jeg også gerne vil andet end at lave mad og passe børn. Men bare fordi at man ikke har 1950’ernes mentalitet, så kan man sagtens lade sig inspirere af tiden. Jeg selv er inspireret af moden og at være kvinde med stort K.

Jeg er den frøken, hvor mændene gerne holder deres paraply for mig og følger mig over til tørvejret. Hende som man spørger, om man ikke liiige skal bære kufferten for, da jeg står der helt upraktisk med høje hæle og skal holde på kjolen, så den ikke blæser op Marilyn Monroe-style. Jeg er hende, der altid har læbestift på og som føler det nøgent, hvis ikke mine læber er pangfarvede nok.  Hende, der kan være en rejekælling uden lige og hende som gerne vil blive woo’et af en gentleman med blomster og massere af chokolade.

Jeg vil altid være frøken Mejer og selv den dag, hvor jeg bliver fru et-eller-andet (ja, jeg er så gammeldags, at jeg synes det er romantisk, at kvinden tager mandens navn), så vil jeg stadig være frøken Mejer og det er der ingen der kan lave om på.

Skriv en kommentar

  • Lin

    Herligt. Helt enig. Er så ked af at mademoiselle er blevet “forbudt” her i Frankrig. De mener det er diskriminerende. Jeg synes da bare det er høfligt, og så har jeg altså svært ved at kalde en 10 årring Madame.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så hvorfor lige Frk. Mejer?